hirdetés
2022. december. 02., péntek - Melinda, Vivien.
hirdetés

A Debreceni Egyetem kutatói olyan technológiát dolgoztak ki, amely a meggy antocianin-tartalmának kinyerésével lehetővé teszi egy új élelmiszer-kiegészítő fejlesztését. A kutatás során fejlesztett étrendkiegészítő gélt a napokban vette nyilvántartásba az OGYÉI.

Sikeresen végezték el az első vizsgálatokat embereken azzal az új működési elven alapuló fájdalomcsillapító gyógyszerrel, amelynek kifejlesztése a Pécsi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem szakembereinek köszönhető.

Az influenza – amelyben évente mintegy egymilliárd ember betegszik meg – az egyik legnagyobb gazdasági hatású betegség, az általa okozott terhek globálisan tízmilliárd dollárt jelentenek.

A kutató az általa kifejlesztett új eljárással kimutatta, hogy az antibiotikum-keverékek hatékonysága sokszor nagyságrendekkel gyengébb, mint az önállóan alkalmazottaké.

hirdetés
hirdetés