hirdetés
2023. március. 23., csütörtök - Emőke.
hirdetés

A ragaszkodás a szabad, független Magyarországhoz, a magyar nemzethez köt össze bennünket több mint ezer esztendeje – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából.

Egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvényeket is módosítana egy új tervezet, amely szerint egy sor egészségügyi tevékenységnél megtiltanák az egyéni vállalkozói formát, írja a hvg.hu.

Az OGYÉI felhívására és szervezésében négy magyar gyógyszeripari vállalat csaknem 25 millió forint értékben, 15 ezer doboz gyógyszert adományoz a földrengés sújtotta Törökországnak.

Március 15-e alkalmából állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Gulyás Gergely, Navracsics Tibor és Csák János miniszterek kedden, Budapesten.

A védett medvahagymából – amelyet vadfokhagymának is neveznek a március vége és április eleje közötti gyűjtési szezonban, állami erdőben napi két kilogrammig bárki szedhet.

hirdetés

A fájdalomcsillapítók mellett a szív- és érrendszeri panaszokat csillapító gyógyszerek sem mindig elérhetők, mióta a gyógyszergyártó cégek Ázsiába települtek, írja a hirado.hu.

Az ibizai hatóságok arra figyelmeztetik a turistákat, hogy elővigyázatosan keressék fel a szigetet, ahol az utóbbi időben dengue-lázkitörés veszélyezteti az egészséget, írja az Infostart.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint több embert ejtettek túszul egy egy karlsruhei belvárosi patikában péntek délután.

Az Európai Gyógyszerügynökség nem szeretné, ha új amszterdami központja közelében vörös lámpás negyed épülne ki, közli a 444.

hirdetés