hirdetés
hirdetés
2021. május. 07., péntek - Gizella.
hirdetés

Újabb étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

Ismét nem engedélyezett összetevőket, gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítők miatt kellett eljárnia a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakembereinek. A termékek forgalomból történő kivonását minőség-megőrzési időre és gyártási tételazonosítóra tekintet nélkül rendelte el a hatóság.

hirdetés

Április végén 5 különböző, férfiaknak, potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítő készítményből vettek mintát a Nébih szakemberei. A termékekben nem engedélyezett összetevőket, gyógyszerhatóanyagokat (szildenafil, tadalafil) mutatott ki a vizsgálat. Mivel az étrend-kiegészítő készítményeknél nem megengedett a gyógyszerhatóanyag jelenléte, ezért a hatóság elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását, valamint a vásárlókhoz már eljutott étrend-kiegészítők azonnali visszahívását. A szildenafilt és a tadalafilt tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon ráadásul orvosi rendelvényhez kötött. Orvosi felügyelet nélküli alkalmazásuk egészségügyi kockázattal jár.

A kivont készítmények: Horse Power gyógynövényeket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére; XXL Powering Emperor, növényi összetevőket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére; 69 For Man, növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére; Gin Fizz, növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula és Pertinax 3 in 1 étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére.

Az érintett forgalmazókkal szembeni vizsgálat még folyamatban van.

A hatóság által zárolt, valamint a cégek által eddig visszagyűjtött termékek mennyisége meghaladja az 1100 db-ot, összértékük pedig több mint 6 millió forint.

A hivatal kéri a vásárlókat, amennyiben a készítmények forgalmazását észlelik, a fogyasztók egészségének védelme és a gyors hatósági intézkedések érdekében jelezzék azt a Nébih ZöldSzámán vagy e-mail címén (06-80/263-244, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).

További információ a kifogásolt készítményekről a Nébih honlapján

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés