hirdetés
hirdetés
2021. június. 18., péntek - Arnold, Levente.
hirdetés

Kongresszust tart a magángyógyszerészek szövetsége

Március 8. és 10. között találkoznak a gyógyszerészek a „Gyógyszertár-működtetés XXIV”. konferencián, Galyatetőn. Közös munkára invitálják a szakmabelieket, írja a Weborvos.

hirdetés

Az egyre égetőbb, a működés erőforrásait érintő gondjaik mellett a három nap alatt foglalkozni kívánnak a hivatás és a menedzsment harmóniája, a belső szervezettség jelentősége, a szakma és szolgáltatás, a gyógyszerpiac változásai kérdéseivel egyaránt, tájékoztatta a Weborvost dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke. Mint mondta, nem megkerülhető a gyógyszerbiztonság égisze alatt rájuk rótt számos adminisztratív feladat, és ezek vonzatainak megtárgyalása sem, mint ahogy a megszokott módon a jogi, gazdasági és számviteli aktualitások is górcső alá kerülnek a hétvégén.

Munkamódszerüket tekintve 15 perces expozékat terveznek, amelyeket a kerekasztal-beszélgetésben résztvevők 5-10 perces témafelvetései követnek. A moderátorok irányítják a workshopot, összehangolva a konferencia résztvevőinek reflexióit, felvetéseit, az expozék és a vitaindítók tartalmával. Így válik a kerekasztal-beszélgetés nyílt konzultációvá a szervezők reményei szerint.

– A lakosság egyre többet fizet a gyógyszerekért, másfelől növekszik az elvárás a magas minőségű gyógyszeres terápiák hatékonyságának fokozása irányában. A szakma meglátása szerint e tényezőkből fakadó, számunkra szóló feladatok egyértelműek. Figyelemmel a túlterhelésében megroppant háziorvosi alapellátásra, részt kell vennünk az egészségi állapotot fenntartó és a megelőzési programokban egyaránt. Ebben való szerepvállalásunk lehetőségeit és jelentőségét a döntéshozók számára is világossá kell tennünk – szögezte le az elnök.

Arról is beszélt, hogy a gyógyszerelosztási csatornák világszerte átalakulóban vannak. A korszerű, egyedi, speciális terápiáké a jövő. Ez a jelenség át fogja alakítani a közvetlen lakossági gyógyszerellátás szerepét az ellátó rendszeren belül. Az információtechnológia fejlődésével változtak a betegek tájékozódási pozíciói. A patikusoknak új kommunikációs technikákat kell kialakítaniuk az egészség-értés, a beteg-adherens magatartásforma népszerűsítésében, tette hozzá Mikola Bálint.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés