hirdetés
hirdetés
2021. május. 16., vasárnap - Mózes, Botond.
hirdetés

Egyedülálló gazdasági képzés segíti a pécsi gyógyszerészhallgatókat

Országosan egyedülálló képzési programot alkotott a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara (GYTK) és Közgazdaságtudományi Kara (KTK), közli az egyetem honlapja.

hirdetés

A mély szakmai tudás mellett egyre több másfajta ismerettel kell rendelkeznie azoknak a fiatal gyógyszerészeknek, akik saját vállalkozásukban próbálnának szerencsét: a szilárd alapokon túl a gazdasági, pénzügyi és marketing terület ismerete nyújthat versenyelőnyt a jövő gyógyszerészei számára. Ezt a kihívást felismerve indította útjára a PTE GYTK és PTE KTK az Üzleti ismeretek gyógyszerészhallgatóknak nevű képzési programot.

„Gyakorló gyógyszerészként és oktatóként is jól tudom, hogy milyen nagy szükség van alapos gazdasági alapismeretekre annak érdekében, hogy valaki sikeres gyógyszertári vállalkozást üzemeltessen, illetve egy ilyen vállalkozás tagjává váljon. Ezért hoztuk létre ezt a programot a közgazdaságtudományi karral közösen” – elevenítette fel a kezdeteket dr. Fittler András, a PTE Gyógyszerésztudományi Kar dékánhelyettese.

Fittler András, a PTE Gyógyszerésztudományi Kar dékánhelyettese (Forrás: pte.hu)
Fittler András, a PTE Gyógyszerésztudományi Kar dékánhelyettese (Forrás: pte.hu)

A 2019 szeptemberében indult program célja olyan gazdasági részképzés nyújtása a pécsi gyógyszerészhallgatók számára, amely során a diákok elsajátítják későbbi munkájuk – például egy gyógyszertár menedzselése – során a gyógyszerészeti ismeretek mellett elengedhetetlen üzleti ismeretek és képességeket, készségeket. Emellett a képzés nagy segítséget nyújt a közgazdasági mesterdiplomában is gondolkozó diákok részére, hiszen teljesítésével fontos, az üzleti mesterképzésekbe való belépéshez elengedhetetlen gazdasági kreditekkel gyarapodnak.

A hét szemeszteres képzési program tárgyai szabadon választhatók, a képzésben való részvétel nem jelent extra költséget a hallgatókra nézve. A tárgyakat az ajánlott előrehaladás szerint a 3-9. szemeszterekben érdemes felvenni.

A piaci szemléletű kurzusokra a képzés indulása óta mintegy 40 hallgató jelentkezett a magyar programban, az angol program előkészítés alatt áll. A hallgatóktól számos pozitív visszajelzés érkezett.

A képzésről további információk ide kattintva érhetők el: http://gytk.pte.hu/hu/hirek/hir/13508

(forrás: PTE)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés