hirdetés
hirdetés
2022. január. 22., szombat - Vince, Artúr.
hirdetés

Ez két gyógyszer együtt hatékony lehet a SARS-CoV-2 ellen

A francia kutatók kínai beszámolókra támaszkodva végeztek kísérletet a koronavírusos betegeken a hvg.hu szerint, és úgy tűnik, két gyógyszer kombinációja hatékony lehet a vírus ellen.

Az International Journal of Antimicrobial Agents című tudományos szaklapban közzétett kutatási eredmény szerint egy maláriagyógyszer hatóanyaga, a hidroxiklorokin, valamint az azitromicin nevű antibiotikum-hatóanyag együttes használata hatékonynak bizonyult a koronavírus okozta megbetegedés kezelésében.

A hvg.hu összeállítása szerint az orvosok 30, igazoltan fertőzött betegen tesztelték az elméletüket. Egy részük hidroxiklorokint kapott, egy másik csoport ugyanezt a fent említett antibiotikummal együtt, míg a kontrollcsoport egyik gyógyszert sem kapta meg. A vizsgálatot azután végezték el, hogy a kínai források szerint a gyógyszerkoktél alkalmazásával sikerült csökkenteni a megbetegedés időtartamát.

A vizsgált 30 betegből 20 páciens kapott gyógyszert. Kiderült, bár a hidroxiklorokin önmagában is hatékonynak bizonyult a vírus ellen, az azitromicin felerősítette a hatását, és jóval rövidebb idő alatt küzdötte le a megbetegedést.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés