hirdetés
2022. október. 06., csütörtök - Brúnó, Renáta.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10381
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-10-06

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának három hallgatója kap ebben a tanévben Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat. A kar dékánja abban bízik, hogy a tehetséges fiatalok az egyetem után náluk kezdik meg szakmai tevékenységüket.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-10-05

A gyógyszerfejlesztés új kémiai módszereinek kidolgozásáért három tudós, Carolyn R. Bertozzi, Morten Meldal és K. Barry Sharpless kapja az idei kémiai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia szerdai stockholmi bejelentése szerint.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-10-05

Az elbutulás elleni gyógyszer egyik változata hatásosnak bizonyult a SARS-CoV-2, illetve a Covid közel tucat másik változata ellen is, beleértve az alfa-, béta-, gamma- és delta-törzseket, közli az EgészségKalauz.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-10-05

Fájdalommal ugyan nem jár, de igen zavaró a gombócérzés a torokban. A korai felismerés és kezelés a szövődmények megelőzése miatt és azért is lényeges, mert a gombócérzés akár komoly egészségi problémákra is figyelmeztethet.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-10-04

Uniós forrásból komplex egészségfejlesztési programot indít a máltai szeretetszolgálat, hogy a legszegényebb településeken élő családoknak is elérhetővé tegyék az egészségügyi ellátásokat.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-10-04

Az esőzések és a hideg hatására fokozatosan csökken a parlagfű pollenkoncentrációja, országosan továbbra is az alacsony-közepes tartományban van az allergén növény virágpor-koncentrációja, tette közzé a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-10-04

Több időt töltenének a családjukkal és barátaikkal, valamint szívesen részt vennének aktív programokban. A szépkorúak közel 60 százaléka aktívan tesz azért, hogy egészségi okok ne akadályozzák őket terveik megvalósításában.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-10-03

Az alvás életfontosságú funkcióink egyike. Ha alvásunk mennyisége és minősége csökken, akkor számos egészségi problémával kell szembenéznünk.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-10-01

A Pfizer 116 millió dollárt áldozott egy kis ausztrál vállalat felvásárlására, amely azt állítja, hogy olyan okostelefonos alkalmazást fejlesztett ki, amely a köhögés alapján diagnosztizálja a koronavírust, közli a Világgazdaság.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-09-30

A Magyar Nemzet szerint Kásler Miklós feladata lesz áttekinteni a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licenc képzési rendszerét.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.