hirdetés
2023. április. 01., szombat - Hugó.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2020-10-26

A metasztatikus őrszemnyirokcsomó már nem indikálja a regionális nyirokcsomó-blokkdisszekciót. Irreszekábilis melanóma kezelésére Magyarországon ma már mind célzott kezelés, mind anti-PD-1 és anti-CTLA-4 terápia elérhető.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2017-11-03

A Gyógyulj Velünk Egyesület szakmai állásfoglalást kért az OGYÉI-től, mennyiben tekinthetők egyenértékűnek a különböző hatóanyagot tartalmazó daganatellenes gyógyszerek.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2017-02-17

Rohamos a fejlődés az áttétes melanomában szenvedő betegek kezelése terén, az immunonkológiai és a molekuláris célzott kezelések révén az eddigieknél jóval hatékonyabb, személyre szabható terápia adható.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-05-27

A melanoma malignum folyamatosan növekvő incidenciája és magas mortalitása miatt manapság is a legrettegettebb bőrdaganat. Szerencsére a gyógyszerkutatásban két irányban is előrelépések történtek.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-10-08

BRAF V600-as génmutációt hordozó, előrehaladott stádiumú melanomában a BRAF és a MEK proteinkináz enzimek együttes gátlása hatásosabb, mint a BRAF-gátló monoterápia.

#6
PharmaOnline
2014-05-05

 A trametinib az első olyan daganatellenes szer, amely szelektíven hat a MEK proteinkinázra.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2014-01-29

Lapszemle a nagyvilágból – kutatás-fejlesztés. Hírek a leukéma, a glaukóma terápiás lehetetőségeiről, valamint a szklerózis multiplex és D-vitamin szint összefüggéséről. 

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-06-06

Két olyan új gyógyszer jelent meg, amelyek meghosszabbítják az előrehaladott melanómás betegek életét. A hatás annyira kifejezett volt, hogy etikai okokból idő előtt megszakították a kísérletet, és a kontrollcsoport tagjainak is a vizsgált szert kezdték adni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.