hirdetés
2023. március. 29., szerda - Auguszta.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 336
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-03-24

Melanoma, vastagbélrák – e ráktípusoknál már több mRNS-vakcinát tesztelnek. A védőoltások és immunterápiák fejlesztőjeként Meyenburg-díjat kapott Karikó Katalin, Özlem Türeci és Uǧur Șahin.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-03-22

A MedicalOnline szerint a rákkutatásban évtizedeken keresztül “gyógyszerezhetetlennek” hitt STAT5 fehérjét egy új megközelítéssel sikerült elérhető gyógyszercélponttá tenni.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-02-24

Figyelembe véve, hogy a neuroinfekciók megfelelő terápia esetén is magas mortalitással járnak, a betegek kezelését olyan intézményben kell végezni, ahol ilyen jellegű infekciók ellátására felkészült és gyakorlattal rendelkezők dolgoznak.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-01-23

Nemcsak a Pfizer vagy a Moderna szakemberei dolgoznak olyan oltáson, amellyel a rákkal vehetjük fel a harcot: a Harvard kutatói is nekiláttak egy rák ellen hatékony oltás fejlesztésének, közli az InfoStart.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-01-20

Pontos, körültekintő fájdalomanalízissel, empatikus hozzáállással és széles körű tudás birtokában van csupán esélye az egészségügyi ellátónak hatékonyan enyhíteni a daganatos beteg fájdalmát.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-18

Minden daganatos betegség esetén kulcsfontosságú lehet a korai felismerés, mert ez alapvetően befolyásolhatja a gyógyulási esélyt. Különösen igaz ez a hólyagrákra, amely gyakran hosszú ideig nem okoz panaszt, nincs semmilyen tünete.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-12-09

Az engedélyezett gyógyszerek többségének hatóanyaga természetes eredetű, a daganatellenes szerek jelentős része is növényekből, gombákból izolált vegyületeket tartalmaz, vagy ezek félszintetikus változata.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-11-17

Novembertől márciusig mindenkinek javasolt a D-vitamin szedése, hiszen pótlás híján tél végére a magyar lakosság 90 százaléka lenne D-vitamin-hiányos az átlagosan jellemző 20-50 százalék helyett.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-11-04

A JAK-inhibitorok megjelenése új, hatékony és biztonságos terápiás lehetőségeket nyitott a reumatológiai kórképek kezelésében, mivel a JAK–STAT útvonal gátlásával különféle citokinek hatásának egyidejű blokkolása válik lehetővé.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-10-06

Három gyártó majomhimlő antigén tesztjéből rendelt kísérleti mennyiséget egy hazai forgalmazó, amely azon egészségügyi intézményeknek ajánlja fel az eszközöket kipróbálásra, amelyek számára azok a legnagyobb értéket jelenthetik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.