hirdetés
2023. március. 29., szerda - Auguszta.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1288
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-03-24

Melanoma, vastagbélrák – e ráktípusoknál már több mRNS-vakcinát tesztelnek. A védőoltások és immunterápiák fejlesztőjeként Meyenburg-díjat kapott Karikó Katalin, Özlem Türeci és Uǧur Șahin.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-03-20

A Yale University kutatócsoportja a Nature Genetics folyóiratban közölt cikket, amelyben egy univerzális, a SARS-CoV-2 minden variánsa ellen védő orálisan szedhető készítményről számol be, írta a MedicalOnline.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-03-13

Az ibizai hatóságok arra figyelmeztetik a turistákat, hogy elővigyázatosan keressék fel a szigetet, ahol az utóbbi időben dengue-lázkitörés veszélyezteti az egészséget, írja az Infostart.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-03-13

Kutatók az ACS Infectious Diseases folyóiratban számoltak be arról, hogy egy olyan, otthon használható Covid-19 antigéntesztet fejlesztettek ki, melynek érzékenysége a 2,5-szerese a jelenleg kapható eszközökének.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2023-03-12

Az amerikai élelmiszer-és gyógyszer hatóság, az FDA gyorsított eljárásban vizsgálja a Pfizer új vakcináját, közölte az InfoStart.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-03-10

Az emberek hajlamosak túl könnyen kimondani azt, hogy „allergiás vagyok rá”, miközben gyakran nem az allergiával együtt járó immunológiai reakció okozza a panaszaikat, hanem emésztési zavarok vezetnek a tapasztalt tünetekhez. Nincs ez másként a tejnél sem.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-03-06

Sikerrel zárta a klinikai tesztek első szakaszát a Washingtoni Egyetem orvosi karán kifejlesztett, mellrák elleni oltóanyag, közli az Index.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-03-01

Mintegy másfél évi keresés után sikerült elfogni egy veszprémi férfit, aki egy hamis PCR-tesztekkel online kereskedő bűnbanda tagja volt, közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-02-28

Az elmúlt hetekben berobbant a tridémia, azonban már nem a Covid-19 a vezető fertőzési ok, hanem az influenza és az RSV.  A megfelelő antigén teszt kiválasztásában segít a világ első ingyenes mobil és desktop applikációja, a RapiChek VirusChek app.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-02-16

A korábbinál pontosabban modellezhető a klinikai gyakorlat szempontjából releváns kórokozók új antibiotikumokkal szembeni rezisztenciájának valószínűsége azzal a módszerrel, melyet szegedi kutató vezetésével dolgoztak ki.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.