hirdetés
2023. március. 29., szerda - Auguszta.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2017-07-17

A kissejtes tüdőrákra tipikusan a dohányzással összefüggő karcinogenezis a jellemző. A gyógyszeres kezelésben az utóbbi egy-két évtizedben nem volt előrelépés, ám az új kutatási irányok közül eredménnyel kecsegtető az immunellenőrzőpont-gátlás, valamint az antitest-gyógyszer konjugátum adása.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-10-04

A vesedaganatok immunterápiás megközelítésének gondolata nem újkeletű. A szervezet immunrendszerének hatása a vesesejtes daganatok áttéteinek (leggyakrabban a tüdőáttéteknek) néhány százalékban jelentkező spontán javulására a daganatos vese eltávolítása után, számos szerző által leírt megfigyelés (1).

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-07-01

Az idei év első felében 39 új készítmény jóváhagyásáról és 22 szer javallati körének kiterjesztéséről alkotott pozitív véleményt az Európai Gyógyszerügyi Hivatal emberi felhasználásra szánt orvosi termékekkel foglalkozó bizottsága (CHMP, Committee for Medicinal Products for Human Use).

#4
PharmaOnline
2013-03-04

A daganatos betegségek leggyakoribb társbetegségeit vesszük górcső alá, illetve a gyógyszerészek számára fontos ismereteket elevenítjük fel. 

#5
PharmaOnline
2013-02-21

Mit kell tudni a daganatos betegek gyógyszerészi gondozásáról?

#6
PharmaOnline
2013-02-21

Az új célzott biológiai kezelések nemcsak a betegek túlélésében, de önálló életvitelük, megfelelő életminőségük fenntartásában is jelentős előrelépést hoztak.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-05-31

Az FDA május 20-án engedélyezte, hogy a Sutentet (sunitinib) olyan betegek kezelésére használják, akiknek progresszív neuroendokrin hasnyálmirigyrákjuk műtétileg nem távolítható el vagy ráterjedt a test más részeire is, azaz metasztatizált.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-05-30

A Pfizer közzétette az AXIS 1032 fázis 3 vizsgálat eredményeit: előrehaladott veserákos betegekben, akiket korábban már más szerrel kezeltek, az axitinib szignifikánsan meghosszabbította (medián 6,7 hónap) a progressziómentes túlélést.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-02-28

"Orphan drug" (ritka betegségek gyógyszere) besorolást kapott az FDA-tól a gyomor-bél rendszeri kötőszöveti tumorok kezelésére szolgáló regorafenib.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.