hirdetés
2023. március. 31., péntek - Árpád.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 290
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-03-03

A VKA szerek gátolják a K-vitamin-dependens matrix Gla proteint, gyorsítják a renovascularis kalcifikációt. Az RCT-k és a „való élet” vizsgálatok (DOAC vs. VKA) inkoherens adatokat mutatnak a veseszövődményekről.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-03-02

Számos komoly egészségügyi problémához vezethet az eritrit fogyasztása egy új tanulmány szerint – pedig az édesítőt széles körben használják a cukor kiváltására, írja a hvg.hu.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-02-24

Figyelembe véve, hogy a neuroinfekciók megfelelő terápia esetén is magas mortalitással járnak, a betegek kezelését olyan intézményben kell végezni, ahol ilyen jellegű infekciók ellátására felkészült és gyakorlattal rendelkezők dolgoznak.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-31

Ha a tudomány presztízse csökken, az meggyőződésem szerint a rossz kommunikáció miatt van, mondta a 24.hu-nak Csupor Dezső kutató gyógyszerész, egyetemi tanár, az MTA doktora és blogger.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-01-30

Az Egyesült Államok járványügyi hivatala (CDC) közölte, hogy a Pfizer új, emlékeztető vakcinája 65 évnél idősebb személyeknél növeli az agyvérzés kockázatát, írja az Index.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-30

Az érszűkület tünetei sokáig rejtve maradhatnak, Müller Gábor, a KardioKözpont szakorvosa azt is elmondta, az elhanyagolt érszűkület többek közt szívinfarktushoz, stroke-hoz is vezethet.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2023-01-25

Utólag betiltott gyógyszerekre találunk példát az Egyesült Államokban és Európában is. Néhány éve Magyarországon is vontak ki a forgalomból veszélyes hatóanyagúnak minősített készítményeket, írja a Dívány.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-01-16

Bár az adatok azt sugallják, hogy valószínűtlen, hogy a jelzés valódi klinikai kockázatot jelentene, fontos, hogy ezt az információt megosszuk a nyilvánossággal – idézi a CDC-t Portfolio.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2023-01-05

Cukorbetegek által használat gyógyszerre kaptak rá a fogyókúrázók világszerte, számos országban hiánycikké téve ezzel az egyébként életmentő szert, írja a VG.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-12-20

Cukorbetegeknél fontos a rendszeres szövődménykivizsgálás, hogy idejében lehessen azokat kezelni. A legfontosabb vizsgálatokról Polyák Annamáriát, a Cukorbetegközpont diabetológusát kérdeztük.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.