hirdetés
2023. március. 30., csütörtök - Zalán.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 273
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-03-16

A rezisztencia problémájának megoldására két út létezik: megakadályozni, hogy a baktérium ellenállóvá váljék, vagy előre jelezni, ha nagy a rezisztencia kialakulásának kockázata.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-03-03

Csecsemő-, bölcsődés vagy óvodáskorúak számára szirupos, hatéves kor felett pedig tablettás antibiotikumot adnak állapotuktól függően 3–10 napig, a lázcsillapítás 38 fok felett indokolt, írja az Index.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-02-24

Figyelembe véve, hogy a neuroinfekciók megfelelő terápia esetén is magas mortalitással járnak, a betegek kezelését olyan intézményben kell végezni, ahol ilyen jellegű infekciók ellátására felkészült és gyakorlattal rendelkezők dolgoznak.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-02-16

A korábbinál pontosabban modellezhető a klinikai gyakorlat szempontjából releváns kórokozók új antibiotikumokkal szembeni rezisztenciájának valószínűsége azzal a módszerrel, melyet szegedi kutató vezetésével dolgoztak ki.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> Probiotikumok
2023-01-31

Bélbetegségekben és a széleskörben használandó antibiotikum terápiával összefüggésben megjelenő hasmenésre, illetve a bél immunrendszerének károsult működésére gyors és hatékony megoldást nyújt egy gombafajta, a Saccharomyces boulardii. Hatásosságát évtizedek óta bizonyítja, amit klinikai tanulmányok tudományosan alá is támasztanak.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> Probiotikumok
2023-01-31

A Sacharomyces boulardii (Sb) élesztőgombát  Henri Boulard izolálta először 1923-ban licsi és garcinia trópusi gyümölcsökből. Boulard azt is megfigyelte, hogy a dél-kelet ázsiai országokban ezeknek a gyümölcsöknek a héját rágták, hogy enyhítsék a kolera tüneteit. Az elmúlt évtizedekben igazolódott, hogy ennek az élesztőgombának jelentős probiotikus hatása van.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> Probiotikumok
2023-01-31

Az utóbbi évtizedekben egyre több publikáció jelenik meg a szervezetünkben előforduló mikroorganizmusokról, a mikrobiomról, valamint a különböző betegségek és a mikroflóránk felborulása közötti összefüggésről.  Nem véletlen tehát, hogy mind prevenciós, mind terápiás célzattal befolyásolni szeretnénk a bennünk élő mikroorganizmusok összetételét, például a bélflóránkat.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> Probiotikumok
2023-01-20

Az antibiotikum rezisztencia folyamatos növekedése jelentős népegészségügyi problémát jelent világszerte a legújabb globális elemzés alapján. Ebben elsősorban az antibiotikumok indokolatlan alkalmazása játszik szerepet, de fontos tényező használatuk az állattenyésztésben, valamint olyan bakteriális probiotikumok alkalmazása, amelyek mobilis formában tartalmazzák az antibiotikum rezisztencia géneket. Ez utóbbi miatt indokolt a Saccharomyces boulardii használata, hiszen az gombaként nem ad át rezisztencia gént a patogén baktériumoknak.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-12-19

Szervezetünkben a baktériumok egyre ellenállóbbá válnak a ma használt antibiotikumokkal szemben. Erre figyelmeztet legújabb jelentésében a Citi Global Perspectives & Solutions (Citi GPS).

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-11-22

A Qubit azt írja, az elmúlt évtized közepére kiderült, hogy a glifozát és az azt tartalmazó készítmények számos más egészségkárosító hatásuk mellett befolyásolhatják az Escherichia coli és Salmonella enterica baktériumfajok antibiotikum-rezisztenciáját.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.