hirdetés
2023. március. 31., péntek - Árpád.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 31
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-12-14

A Tüdőfibrózis Hónap után most a tüdőfibrózissal összefüggő három olyan betegségre helyezzük a fókuszt, amelyekre egész évben oda kell(ene) figyelnünk.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-09-22

Kutatók CRISPR-Cas9 technikával olyan sejteket hoztak létre, amelyeket egerek szervezetébe ültetve a fellépő gyulladásra válaszul egy biológiai gyulladáscsökkentő hatóanyagot bocsátanak ki.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-07-08

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) két újabb gyulladáscsökkentővel bővítette a Covid-19 betegségben szenvedők kezelésére alkalmas gyógyszerek listáját, írja a hvg.hu.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2020-09-15

Októberre ígért vakcinát a koronavírus okozta Covid-19 betegség ellen a Pfizer amerikai gyógyszergyár vezérigazgatója, Albert Bourla egy hétfői televíziós interjúban.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2020-06-01

Az Egyesült Államok kétmillió adag hidroxiklorokint küldött Brazíliának koronavírus-fertőzöttek gyógyítására a fertőzés megelőzésére, jelentette be a Fehér Ház vasárnap.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2020-04-29

A Richter termékvásárlási megállapodást írt alá a Mycenax vállalattal az utóbbi által kifejlesztett, reumatoid artritisz kezelésére szolgáló bioszimiláris készítményre vonatkozóan.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2020-04-24

Az új típusú koronavírus fertőzése nyomán kialakult Covid-19 betegség kezelésére szánt vírusellenes gyógyszer, a remdesivir az első kísérleteknél kudarcot vallott.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2020-04-14

Bármennyire is ígéretesek az eddig megismert adatok, valójában csak morzsányi információkat árulnak el a hidroxi-klorokin (hcq) hatásosságáról, derül ki a G7 összeállításából.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2020-03-23

Egy belga kutatócsoport olyan új molekuláris mechanizmust fedezett fel, mely több autoimmun és gyulladásos betegség hátterében állhat.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2019-08-02

Régóta ismert, hogy a bélrendszeri baktériumflóra összetétele nem csupán emésztőszervi problémákat okozhat, hanem számos ponton kölcsönös kapcsolatban áll egészségi állapotunkkal.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.