hirdetés
2023. április. 01., szombat - Hugó.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 112
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-09-09

A gyulladásos bélbetegségek kezelését a lokalizáció, súlyosság, a társult szövődmények és a korábbi gyógyszerek alapján választjuk meg. Az új kezelési lehetőségek újraértékelik a személyre szóló kezelést, a betegek pontosabb jellemzése szükséges a specifikus terápiák szempontjából.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-09-06

Szeptembertől már hazánkban is nyolc nagyvárosban és tiz plazmaközponttal várja a vérplazmaadókat a világ egyik vezető plazmahálózata, a BioLife, mely a Takeda biogyógyszerészeti vállalatcsoport tagja.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> Vény nélkül a gyógyszertárban
2022-07-21

A klinikai vizsgálatok eredményei szerint a dexketoprofén legalább olyan hatékony és biztonságos fájdalomcsillapító, mint a többi NSAID szer.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> Gyakorlati tudnivalók
2022-07-20

A klinikai vizsgálatok eredményei szerint a dexketoprofén legalább olyan hatékony és biztonságos fájdalomcsillapító, mint a többi NSAID szer.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2022-05-27

A körömgomba a leggyakoribb körmöt érintő betegség. Előfordulása világszerte kb. 5,5%-ra tehető, és az életkor előrehaladtával növekszik az incidenciája.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-04-22

A Primer Immunhiány Világhete, amelyre április 22. és 29. között kerül sor, a betegséggel kapcsolatos ismereteket igyekszik bővíteni.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-02-16

Összesen 353,4 millió lej bírságot szabtak ki öt gyógyszervállalatra és egy belga egyesületre, amelyek nyomást gyakoroltak a bukaresti hatóságokra egy adó megszüntetése érdekében.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-01-31

Egy amerikai kutatás kimutatta: a kórházba került betegeknél nem hatékonyabb a Covid elleni gyógyszer és antitest-terápia kombinációja, mint magában csak a remdesivir, írja a 24.hu.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-11-11

Javaslatot tettek a hazai antivirális kezelések stratégiájára vonatkozóan az operatív törzsnek – mondta Keserű György, a Természettudományi Kutatóközpont Gyógyszerkémiai Kutatócsoportjának vezetője.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2021-10-08

A gyógynövényalapú készítmények számos esetben a terápia szerves részei, a gyógyszeres kezelések kiegészítői. Tény azonban, hogy a gyógynövények használata gyógyszerekkel kialakuló interakciókhoz is vezethet, amire a gyógynövényalapú készítmények patikai ajánlása során tekintettel kell lenni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.