hirdetés
2021. május. 14., péntek - Bonifác.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2019-12-10

Az egészség a jóléti gazdaság meghatározó pillére, egyben a fenntartható gazdasági fejlődés és a demográfiai fordulat kulcseleme, jelentette ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2019-01-17

2019. február 9. után egyetlen vényköteles doboz gyógyszer sem hagyhatja el a gyárakat egyedi azonosító nélkül, bár még mindig sok a rendezésre váró kérdés, amelyeket Illés Zsuzsannával, a MAGYOSZ igazgatójával vettünk sorra.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2017-05-23

A paralel kereskedelemről nyílt színen szinte soha, legfeljebb szűk szakmai körökben esik szó. Úgy teszünk, mint az úri családban megesett lánnyal: agyonhallgatjuk, holott törvény által szabályozott, legális tevékenységről van szó.

#4
PharmaOnline
2013-08-25

A Bristoli Királyi Kórház gyógyszerészének kutatása segítheti a probléma menedzselését. 

#5
PharmaOnline
2013-06-19

Nem újkeletű probléma, de az utóbbi időben világméretű jelenséggé vált. Mi áll a gyógyszerhiányok hátterében? 

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2012-05-31

Elképzelhetetlenül nagy lehet a gazdasági tárca megtakarítást ösztönző nyomása, ha az egészségpénztár egyre határozottabban kénytelen bizonyítani: a közgazdászok szeme előtt lebegő sok-sok milliárdból gyógyszerek segítségével embereket tartanak életben. Ezen ugyan lehet változtatni, de a döntés ódiumát a politikusoknak kell viselniük.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Már az ókorban is alkalmazták: a csatákban szerzett sérüléseket, töréseket a nadálytő gyökeréből készült masszával kenték be a seb védelme és a gyógyulás gyorsítása céljából. Napjainkban hátfájás, ízületi fájdalom, húzódások és zúzódások kezelésre alkalmazzák.