hirdetés
2023. április. 01., szombat - Hugó.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 16
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2020-06-17

Egyre többet és többet mutat a mérleg… van, akinek az tűnik fel, hogy az utóbbi időben megnőtt az étvágya. Furcsa, mert mindeközben a beteg nem változtatott az életmódján. Egy jelentősebb változás történt csupán, egy számára új gyógyszert írt fel az orvosa, amit elkezdett szedni.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2020-04-27

A hosszú hatású depó készítmények a ritkább, jól kontrollált alkalmazással csökkentik a pszichotikus állapotú betgek kezelésének nehézségeit, miközben az alacsonyabb dózis lehetőségével a mellékhatásokat is mérséklik.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2019-01-25

Dohányzóknál egyes hatóanyagok plazmaszintjei a várt koncentrációértékek csak mintegy felét érik el, és megtörténhet, hogy a kívánt terápiás hatás sem alakul ki.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-01-07

Az antipszichotikumok gyermekeknél történő „off label” alkalmazása veszélyekkel jár: a hirtelen elhalálozás kockázata több mint háromszorosára nőhet.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2018-12-31

Számos hatóanyag lép az alkohollal interakcióba. A gyógyszer-alkohol kölcsönhatásoknak két fő típusa van: farmakokinetikai és farmakodinámiás interakciók egyaránt kialakulhatnak, amik hatásfokozódáshoz, hatáscsökkenéshez, toxicitáshoz, súlyos mellékhatásokhoz vezethetnek.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-08-01

A tartományi határokat figyelembe véve elképzelhető, hogy bár a generikum ekvivalens az originális készítménnyel, két generikus gyógyszer felcserélése a vártnál gyengébb vagy erősebb hatást vált ki.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-05-17

Az olanzapin bőrtünetekkel és lázzal kezdődő, majd több szervre kiterjedő, súlyos, életveszélyes mellékhatása lehet a DRESS szindróma.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-03-29

A Parkinson-kóros betegeknek gyakran rendelt antipszichotikumok akár ötszörösére is növelhetik a betegek mortalitását.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-03-08

Az antipszichotikumok súlygyarapodást okoznak. Egy év gyógyszeres terápiát követően akár tíz kilogrammal is többet mutathat a mérleg.

#10
PharmaOnline
2014-09-15

A második generációs antipszichotikus szerek idős betegekben akut vesekárosodást, vizeletretenciót és hipotenziót okozhatnak, sőt szedésük növelheti a mortalitást is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.