hirdetés
2023. április. 01., szombat - Hugó.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 534
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-03-31

A perifériás neuropátia gyakori panasz, amellyel a patikákban is találkozunk. A B-vitaminokon kívül az alfa-liponsav, valamint antioxidáns hatású vegyületek ajánlhatók a betegeknek. Emellett érdemes az életmódtanácsokra is kitérni.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2023-03-23

Az egyedülálló és egyre népszerűbb díj az idén junior kategóriával bővült, így a Néprajzi Múzeumban megrendezett ünnepélyes gálán már hat csapat ünnepelhette, hogy álmuk valóra vált.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-03-20

Tévhit, hogy vérvételre csak valamilyen panasz esetén lehet szükség, egy egészséges embernek is évente legalább egyszer ajánlott laborvizsgálatot végeztetni.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-03-10

Az emberek hajlamosak túl könnyen kimondani azt, hogy „allergiás vagyok rá”, miközben gyakran nem az allergiával együtt járó immunológiai reakció okozza a panaszaikat, hanem emésztési zavarok vezetnek a tapasztalt tünetekhez. Nincs ez másként a tejnél sem.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2023-03-07

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves szlovák állampolgár ellen, aki Szlovákiában megvásárolt, ivermectin hatóanyag-tartalmú gyógyszereket árult az interneten magyarországi vásárlóinak, írja a Telex.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-02-16

A GVH vizsgálatot indított egy üdítőital forgalmazóival szemben, mivel a másnaposság tüneteinek enyhítését ígérő reklámjaik vélhetően megtévesztették a fogyasztókat.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-02-10

Az N-acetil-cisztein régóta ismert és alkalmazott mukolitikum. Az NAC azonban több mint egy nyákoldó hatású ágens. Az újabb kutatások a tiolvegyület direkt és indirekt antioxidáns hatásaira világítanak rá. Nyákoldó hatása és a redoxegyensúly fenntartásához való hozzájárulása révén komplex módon vehet részt a légúti betegségek megelőzésében, kezelésében.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> Vénás betegségek
2023-02-07

Csupa színes, vidám programmal zajlott a Vénák Hete; az ötnapos eseményen egészséges ételekkel és jótékony hatású mozgásformákkal lehetett megismerkedni. Aki lemaradt róla, az se bánkódjon, online számos tipp követhető, és cikkünkben is összefoglaljuk, hogy mit tehetünk vénáink egészségéért.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> Vénás betegségek
2023-02-07

A stresszt és a szorongást érdemes relaxációs technikákkal kezelni, mert ez a két tényező nagyban hozzájárul az aranyér kialakulásához, de a lelki háttér mellett testi problémák is okozhatják a betegséget. Nem érdemes várni vele, a tünetek megjelenésekor forduljunk azonnal orvoshoz.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-02-03

A gyógyszerszedési anamnézis felvételekor érdemes megkérdezni a betegeket arról, honnan szerezték be az alkalmazott készítményeket, így akár a gyógyszerészi gondozás során is fény derülhetne gyógyszerhamisítási, illegális forgalmazási esetekre.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.