hirdetés
2023. február. 02., csütörtök - Karolina, Aida.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 552
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> Probiotikumok
2023-01-31

Bélbetegségekben és a széleskörben használandó antibiotikum terápiával összefüggésben megjelenő hasmenésre, illetve a bél immunrendszerének károsult működésére gyors és hatékony megoldást nyújt egy gombafajta, a Saccharomyces boulardii. Hatásosságát évtizedek óta bizonyítja, amit klinikai tanulmányok tudományosan alá is támasztanak.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-01-23

Nemcsak a Pfizer vagy a Moderna szakemberei dolgoznak olyan oltáson, amellyel a rákkal vehetjük fel a harcot: a Harvard kutatói is nekiláttak egy rák ellen hatékony oltás fejlesztésének, közli az InfoStart.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-01-16

Lázat nemcsak fertőzések, de komoly betegségek is okozhatnak, a jéghideg borogatás vagy a lázcsillapító tabletták keverése pedig csak ront a beteg állapotán.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2023-01-08

Nagy jelentőségű megállapodást kötött a brit kormány a BioNTech-el, amelynek kísérleti rákgyógyszerét tízezer fős önkéntes mintán tesztelheti a német vállalat, írja a VG.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-01-04

Bár az alternatív terápiák gyakran kuruzslásnak tűnnek, megfelelő szakmai hozzáértéssel és helyes alkalmazással csodás dolgokat eredményezhetnek – mondta Horváth József molekuláris genetikus a Magyar Nemzetnek.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-12-22

Tridémiás időszakban – amikor az influenza két másik vírussal, az RSV-vel és a Coviddal egy időben jelentkezik – különösen fontos, hogy gondoskodjunk a legnagyobb kockázatnak kitett csoportok maximális védelméről.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-12-19

Az influenza jelenleg ismert 20 törzsével szemben hatékony vakcinát sikerült megalkotniuk a kutatóknak, amely új törzsek ellen is hatékony lehet, írja az Infostart.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-12-15

Úgy is emlegetik az Alzheimer kórt, mint az agy cukorbetegségét. Kialakulhat a cukorbetegség nyomán is, de felléphet különálló egyfajta elszigetelt agyi cukorbetegségként is.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-12-08

Milyen tünetek jelzik a gyulladás kialakulását és mit tegyünk, ha arra gyanakszunk, hogy bennünket is érinthet? Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa adott válaszokat.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-12-07

A koronavírus elleni és az influenza elleni védőoltások egyidejű beadatását ugyan bárki megteheti, Rusvai Miklós virológus azonban nem javasolja, írja a Bors.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.