hirdetés
2023. március. 21., kedd - Benedek.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 639
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> Vashiány
2023-03-16

Bármilyen életszakaszában tart is valaki, nagyon fontos odafigyelni és gondoskodni arról, hogy a vas megfelelő mennyiségben és minőségben legyen jelen a szervezetében. A hangsúly a prevención van, fokozott figyelmet kell szentelni arra, hogy hiányállapot ne alakuljon ki!

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-03-14

Március 15-e alkalmából állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Gulyás Gergely, Navracsics Tibor és Csák János miniszterek kedden, Budapesten.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-03-10

Az emberek hajlamosak túl könnyen kimondani azt, hogy „allergiás vagyok rá”, miközben gyakran nem az allergiával együtt járó immunológiai reakció okozza a panaszaikat, hanem emésztési zavarok vezetnek a tapasztalt tünetekhez. Nincs ez másként a tejnél sem.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2023-03-09

Kiegészítő támogatáshoz jutnak a kistelepülési patikák, hogy fedezni tudják a megnövekedett rezsiköltségeiket – jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-03-03

Csecsemő-, bölcsődés vagy óvodáskorúak számára szirupos, hatéves kor felett pedig tablettás antibiotikumot adnak állapotuktól függően 3–10 napig, a lázcsillapítás 38 fok felett indokolt, írja az Index.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-02-28

Az elmúlt hetekben berobbant a tridémia, azonban már nem a Covid-19 a vezető fertőzési ok, hanem az influenza és az RSV.  A megfelelő antigén teszt kiválasztásában segít a világ első ingyenes mobil és desktop applikációja, a RapiChek VirusChek app.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-02-24

Figyelembe véve, hogy a neuroinfekciók megfelelő terápia esetén is magas mortalitással járnak, a betegek kezelését olyan intézményben kell végezni, ahol ilyen jellegű infekciók ellátására felkészült és gyakorlattal rendelkezők dolgoznak.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-02-17

Rusvai Miklós virológus szerint az immun memóriasejtek körülbelül öt-hét nap alatt tudnak annyi antitestet termelni, amennyi a fertőzések meggátolására képes.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-02-15

Múlt hét pénteken megtörtént az első újszülött korban kiszűrt SMA-s csecsemő génterápiás kezelése a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-02-13

Rusvai Miklós virológus a heti járványadatok ismeretében úgy látja, azok beleillenek a sokéves tendenciába, mivel Magyarországon általában február–március az influenzavírusok szezonja.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.