hirdetés
2023. március. 30., csütörtök - Zalán.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 629
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-03-27

A gyógyszerhiány globális, ezért az OGYÉI szerint számolnunk kell vele tavasszal is, de inkább van szó ellátási zavarról, mint gyógyszerhiányról, derül ki a Forbes összeállításából.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2023-03-23

Az egyedülálló és egyre népszerűbb díj az idén junior kategóriával bővült, így a Néprajzi Múzeumban megrendezett ünnepélyes gálán már hat csapat ünnepelhette, hogy álmuk valóra vált.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> Vashiány
2023-03-16

Bármilyen életszakaszában tart is valaki, nagyon fontos odafigyelni és gondoskodni arról, hogy a vas megfelelő mennyiségben és minőségben legyen jelen a szervezetében. A hangsúly a prevención van, fokozott figyelmet kell szentelni arra, hogy hiányállapot ne alakuljon ki!

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-03-14

A ragaszkodás a szabad, független Magyarországhoz, a magyar nemzethez köt össze bennünket több mint ezer esztendeje – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-03-03

Csecsemő-, bölcsődés vagy óvodáskorúak számára szirupos, hatéves kor felett pedig tablettás antibiotikumot adnak állapotuktól függően 3–10 napig, a lázcsillapítás 38 fok felett indokolt, írja az Index.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-02-23

A múlt héten 54 ezer embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-02-17

Rusvai Miklós virológus szerint az immun memóriasejtek körülbelül öt-hét nap alatt tudnak annyi antitestet termelni, amennyi a fertőzések meggátolására képes.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-02-14

Ötödik alkalommal hirdette meg töretlen sikernek örvendő pályázatát a Richter, amelyre idén már középiskolások és felsőoktatásban tanulók is küldhettek be ötleteket junior kategóriában.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-02-13

Rusvai Miklós virológus a heti járványadatok ismeretében úgy látja, azok beleillenek a sokéves tendenciába, mivel Magyarországon általában február–március az influenzavírusok szezonja.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-02-09

A múlt héten 38 ezer embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ heti jelentésében, csütörtökön.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.