hirdetés
2023. március. 30., csütörtök - Zalán.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2014-05-12

Manapság már kézzelfogható közelségbe került az a kor, amikor – az antimikróbás szerekkel szembeni széles körű rezisztencia miatt – akár mindennapos fertőzések vagy kis sérülések is halálosak lehetnek – figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet a rezisztenciával foglalkozó első globális felmérés kapcsán.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-10-12

„Nagyon is valóságos veszély”, hogy a gonorrea, ez a szexuális úton terjedő gyakori betegség „kezelhetetlenné” válhat az antibiotikumokkal szembeni egyre fokozódó rezisztenciája miatt – figyelmeztet a nagy-britanniai Egészségvédelmi Hivatal (HPA).

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-05-30

Az FDA engedélyezte az Abbott RealTime PCR (polimeráz láncreakció) tesztjének forgalmazását, mellyel a hepatitisz C (HCV) vírusterhelés mértékét lehet meghatározni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.