hirdetés
2023. április. 01., szombat - Hugó.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2018-02-13

A tavalyi évben legnagyobb forgalmat elért 10 onkológiai gyógyszer listáját a Genetic Engineering & Biotechnology News alapján közölte az OTSZ Online.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2017-12-22

Az agytumorok kezelésére igen kevés szer áll rendelkezésünkre és azok többsége nem képes átjutni a vér-agy gáton. Ezért is jelentős minden olyan új szer, amely ezt képes megtenni, írja az OTSZ Online.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2016-06-28

Koponyába implantált ultrahang-forrás és a vérkeringésbe juttatott mikrobuborékok kombinációja teheti átjárhatóvá a vér-agy gátat azoknak a hatóanyagoknak a számára, amelyeknél az agyba való eljutás a sikeres terápia kulcsa.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-09-10

A klinikai vizsgálatok száma hatalmas, több ezer molekula áll jelenleg is kipróbálás alatt – írja dr. Dank Magdolna a Medical Tribune számára készült cikkében.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-02-13

Új hatóanyaggal bővült a tengerentúlon az posztmenopauzában lévő nők előrehaladott stádiumú emlőrákjának terápiás eszköztára. Az egyedi hatásmechanizmusú palbociclib a gyógyszeripari elemzők szerint a jövő egyik bombasikere lehet.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-12-03

Az Európai Bizottság máig 12 új gyógyszer piacra kerüléséről döntött jóváhagyólag az EMA/CHMP szeptemberi ülésén pozitívan értékelt engedélykérelmek  köréből.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2014-07-01

Az idei év első felében 39 új készítmény jóváhagyásáról és 22 szer javallati körének kiterjesztéséről alkotott pozitív véleményt az Európai Gyógyszerügyi Hivatal emberi felhasználásra szánt orvosi termékekkel foglalkozó bizottsága (CHMP, Committee for Medicinal Products for Human Use).

#8
PharmaOnline
2014-05-05

A készítmény az előrehaladott stádiumú és a más kezelési módokra refrakter malignus vérképzőszervi betegségek hatásos gyógyszere lehet.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-05-30

A ThromboGenics NV és a BioInvent International AB közölte, hogy közös partnerük, a Roche belefogott egy fázis 2a/2 vizsgálatba, amelyben egy rákellenes szer hatását mérik fel glioblastoma multiformében, a leggyakoribb és igen agresszív agyi tumorban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.