hirdetés
2023. március. 30., csütörtök - Zalán.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 111
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2023-03-09

Kiegészítő támogatáshoz jutnak a kistelepülési patikák, hogy fedezni tudják a megnövekedett rezsiköltségeiket – jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-02-24

Figyelembe véve, hogy a neuroinfekciók megfelelő terápia esetén is magas mortalitással járnak, a betegek kezelését olyan intézményben kell végezni, ahol ilyen jellegű infekciók ellátására felkészült és gyakorlattal rendelkezők dolgoznak.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2022-12-20

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapja szerint átmenetileg valóban nem szerezhető be az ismert márka, de ugyanezzel a hatóanyaggal elérhető egy másik készítmény, írja a Telex.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-10-21

Az interneten és a patikákban forgalmazott CBD-olajok felderítetlen hatásai, ebből adódóan pedig veszélyei is jóval markánsabbak annál, semhogy „ártalmatlan” élelmiszerként kerüljenek a fogyasztókhoz.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-06-28

Igen fontos felfedezést tettek a Washington Orvostudományi Egyetem kutatói egy már engedélyezett, az epilepszia kezelésére kifejlesztett gyógyszerrel kapcsolatban, írja a hvg.hu.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2022-06-06

A patikákban több antihisztamin vény nélkül is megvásárolható, ám bizonyos készítményekhez csak receptre tudunk hozzájutni. Moric Krisztina fül-orr-gégész  elmondta, hogy mi alapján dől el, hogy kinek, melyik készítményt kell szednie.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2022-06-03

Széchenyi-díjjal tüntették ki dr. Bagdy Györgyöt, az SE Gyógyszerhatástani Intézet egyetemi tanárát. A semmelweis.hu-nak adott interjúban nemzetközi hírű kutatásairól is beszélt.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2022-05-11

A poszt- és a long-Covid megbetegedések tapasztalatai az egyes szakorvosi területeken volt a témája a Prima Medica Egészségközpontok legutóbbi szakmai napjának.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2022-04-01

A laikusok általános vélekedése a vitaminok szedésével szemben az, hogy „ha nem használnak, akkor legalább nem ártanak”. A vitaminok nem megfelelő dozírozásra vagy a gyógyszer-interakcióikra visszavezethetően is okozhatnak problémákat.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2022-02-16

A vizsgált 258 folyó több mint egynegyedében az élővilágot veszélyeztető koncentrációt értek el a gyógyszerhatóanyagok, derül ki a Qubit összeállításából.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.