hirdetés
2021. június. 14., hétfő - Vazul.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 885
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-06-11

A fájdalomcsillapító hatóanyagok koffeinnel való kombinációja fokozza az elérhető analgetikus hatást, az ibuprofen mellett adagolt koffein hatásosságát több klinikai vizsgálat is bizonyítja.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-06-10

A legtöbb szakértő szerint a COVID-19 az oltási kampányok dacára is velünk marad. Magyar gyógyszerkutatók úgy találnak fogást a koronavírus fehérjéin, ahogy a telefon keresi a wifihotspotokat.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-06-09

Az országos patikanap alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a gyógyszerészeket, kiemelve helytállásukat a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-06-09

Idén a koronavírus-járvány ellen küzdő kutatóknak, orvosoknak, valamint a szellemitulajdon-védelem terén kiemelkedően teljesítő szakembereknek ítélték oda a Jedlik Ányos-díjat.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2021-06-02

A Richter Gedeon Nyrt. bejelentette, hogy az általa felfedezett molekula, a cariprazine forgalmazására az AbbVie-val fennálló licenc megállapodást újabb földrajzi területekre terjesztették ki.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2021-05-19

A Barcelonai Autonóm Egyetem kutatói állati modellszervezeteken végzett vizsgálataik során kimutatták, hogy ugyanazon Tac2 neurális hálózat gátlása ellentétes hatást eredményezett hím és nőstény egerekben.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2021-05-16

Egy család, amelynek a patikájában Jávor Pál felesezett, a szalonjában püspökök teáztak, az egyik tagja pedig megmentette a Tűztornyot az oroszok géppuskájától: Veszprém ma nem lenne az, ami, a Kocsuba-Karabélyos família nélkül. A 24.hu cikke.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-05-14

A renin-angiotenzin rendszeren ható gyógyszerek szedése a SARS-CoV-2-pandémia idején nem jelent kockázatot − sem a Covid-19 előfordulási gyakoriságát, sem a kórkép súlyosságát illetően.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-05-12

A Telexnek több gyógyszertárban is azt mondták, nem volt előre betervezve karbantartás, és megerősítették, hogy nem tudták kiváltani a betegek az e-Recepteket.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2021-05-12

A gyenge évkezdés után az elmúlt 12 hónap legnagyobb gyógyszerforgalmát produkálták a patikák a márciusi vényköteles költéssel – derül ki a Hiflylabs elemzéséből a Világgazdaság szerint.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Már az ókorban is alkalmazták: a csatákban szerzett sérüléseket, töréseket a nadálytő gyökeréből készült masszával kenték be a seb védelme és a gyógyulás gyorsítása céljából. Napjainkban hátfájás, ízületi fájdalom, húzódások és zúzódások kezelésre alkalmazzák.