hirdetés
2023. március. 31., péntek - Árpád.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 17
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2019-09-20

A beteg kardiovaszkuláris rizikójától függően a lipidcsökkentő kezelést hierarchikus rendszerben, az életmódbeli és gyógyszeres kezelési lehetőségeket kombinálva építjük fel.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-10-14

A kérdés legismertebb szakértői most terjedelmes tanulmányban foglaltak állást, közli az OTSZ Online.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-08-04

A koleszterinszint-csökkentésre nemcsak az áll, hogy az alacsonyabb jobb, hanem az is, hogy a korábban kezdett jobb. Az 1,8 mmol/l alatti LDL-C- és/vagy 2,6 mmol/l alatti non-HDL-C-célértéket jelentő igen nagy kockázati kategória az utóbbi időben a korábbiaknál kiterjedtebb lett.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-08-01

A tartományi határokat figyelembe véve elképzelhető, hogy bár a generikum ekvivalens az originális készítménnyel, két generikus gyógyszer felcserélése a vártnál gyengébb vagy erősebb hatást vált ki.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2016-04-14

Vajon mennyire gyakori az, hogy az érintett specialisták felismerik a szakterületeken átívelő feltételezhető oksági kapcsolatot a terápiás szer és mellékhatása között?

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2015-08-27

A polifarmácia elsősorban az idősek körében gyakori jelenség, és több tanulmány szerint kapcsolatban állhat a geriátriai betegek funkcionális állapotával és a halálozással.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-07-10

A sztatinok és az angiotenzinreceptor-blokkolók helyreállítják az ér-endothel integritását. Ezzel – egy friss tanulmány szerint – az ebola túlélését is segíthetik. A gyakorlat igazolni látszik az elméleti megfontolásokat.

#8
PharmaOnline
2013-10-08

Már 4 hét alatt csökkenti a szívbetegeknél fennálló ínygyulladást.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2013-05-23

Merck új koleszterincsökkentő szerrel lép a gyógyszerpiacra. 

#10
PharmaOnline
2013-05-17

A krónikus betegségek megfelelô kezeléséhez nélkülözhetetlen a páciensek aktív együttmûködése, a terápia pontos követése, betartása. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.