hirdetés
2023. március. 31., péntek - Árpád.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 805
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-03-30

A látótérkiesés ellátásának sürgősségét tekintjük át Holló Gáborral, a Szemészeti Központ szemész szakorvosával, glaukóma specialistájával.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-03-29

A Szegedi Nemzeti Színházban rendezett gálaműsor keretében átadták a Nemzeti Tudósképző Akadémia (NTA) Talentum-díjait, tájékoztatott a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-03-28

Fekvő helyzetben az orrdugulás fokozódik, így a nyugodt alvást is gátolja. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ orvosa elmondta, hogy mi okozhatja és mit tehetünk ellene.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-03-21

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy az öregedéssel járó fájdalmat az életkor előrehaladtának természetes részeként értelmezzük. Ám Olosz József, a Sherlock Rehab vezető gyógytornásza arra hívja fel a figyelmet, hogy ennek nem kell törvényszerűen így lennie.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2023-03-17

A gázoknak a béltraktusban való fokozott jelenléte kellemetlen panaszokkal jár. A szubjektív diszkomfortérzésen túl a haskörfogat is megnőhet az érintetteknél. A betegek jelentős hányada a gyógyszertárban keres megoldást. Mit tanácsolhatunk nekik?

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2023-03-14

A ragaszkodás a szabad, független Magyarországhoz, a magyar nemzethez köt össze bennünket több mint ezer esztendeje – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2023-03-14

A kullancsok, a természetes környezet részeként, mindig is itt voltak körülöttünk, így mára tévhitek egész sora kapcsolódik hozzájuk, de nézzük, hogy mivel is állunk szemben.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-03-02

Számos komoly egészségügyi problémához vezethet az eritrit fogyasztása egy új tanulmány szerint – pedig az édesítőt széles körben használják a cukor kiváltására, írja a hvg.hu.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2023-02-24

Figyelembe véve, hogy a neuroinfekciók megfelelő terápia esetén is magas mortalitással járnak, a betegek kezelését olyan intézményben kell végezni, ahol ilyen jellegű infekciók ellátására felkészült és gyakorlattal rendelkezők dolgoznak.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2023-02-10

Egy egyedi hatásmechanizmusú, depresszió kezelésében vizsgált hatóanyag alkoholizmus kezelésében is hatásos lehet, közölte a MedicalOnline.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.