hirdetés
2023. március. 31., péntek - Árpád.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2019-11-25

Az új immunterápiás módszerek közül az immunellenőrzőpont-gátlók bizonyultak a leghatékonyabbnak. A törzskönyvezett gyógyszerek és az indikációk száma folyamatosan bővül. Körültekintéssel kell azonban kezelnünk az új, szokatlan mellékhatásokat.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2019-01-02

Az Európai Gyógyszerügynökség emberi felhasználásra szánt gyógyszereinek bizottsága 2018. november 12-15-ei üléséről az OTSZ Online ír.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-01-05

Az EMA 82, az FDA 44 új gyógyszer forgalomba hozatalát engedélyezte a tavalyi év során. Közülük valószínűleg az immunonkológiai szereket és a HCV új terápiás lehetőségeit övezte a legnagyobb szakmai várakozás.

#4
PharmaOnline
2014-09-09

Az Egyesült Államok gyógyszer-engedélyező hatósága jóváhagyta a Merck immunonkológiai készítménye, a Keytruda, (pembrolizumab) forgalomba hozatalát az előrehaladott stádiumú vagy inoperábilis és terápiarezisztens melanoma malignum kezelésére.

#5
PharmaOnline
2014-05-05

 A trametinib az első olyan daganatellenes szer, amely szelektíven hat a MEK proteinkinázra.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2014-03-31

Amíg az utóbbi években a különféle vírus alapú vakcinák nem hoztak jó eredményeket, az Amgen fejlesztette a késő-stádiumú melanomás rákbetegek kezelésére alkalmas T-Vec-et, mely az egyik legnagyobb biotechnológiai dobás lehet.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2014-03-11

A Bristol-Myers-Sqibb gyógyszercég a közelmúltban jelentette be, hogy még ebben az évben késői fázisú klinikai vizsgálatot indít annak tisztázására, hogy két immunterápiás szerének kombinációja hatásos-e a tüdőrák kezelésében – ezzel némiképpen eloszlatva a cég szándékaival kapcsolatos aggodalmakat.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2013-10-28

A kutatók eddig már 9,9 éves túlélést is regisztráltak.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-10-17

Potenciálisan halálos ítéletnek tartják kritikusai azt az állásfoglalást, amely szerint egy olyan kezelés, amely bizonyítottan segít a legsúlyosabb bőrrákban szenvedőkön, túlságosan drága ahhoz, hogy az állami egészségügyben alkalmazzák. 

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszeripar
2011-08-03

Nemrég a Teva és a Richter is bejelentette, a második negyedévben bevételeik mérlege veszteségeket mutatnak. Más originális gyógyszereket gyártó gyógyszercég is nyilvánosságra hozta második negyedéves (Q2) pénzügyi eredményeit, és az általános kép azért okot ad a derűre. Jellemző, hogy a gyógyszergyárak átcsoportosítják reklám-költségeiket a kutatás és fejlesztéshez, valamint a befektetésekhez, ezzel előmozdítva prosprerálásukat. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.