hirdetés
2023. március. 21., kedd - Benedek.
hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 19
#1
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2021-05-14

A renin-angiotenzin rendszeren ható gyógyszerek szedése a SARS-CoV-2-pandémia idején nem jelent kockázatot − sem a Covid-19 előfordulási gyakoriságát, sem a kórkép súlyosságát illetően.

#2
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2021-02-19

Aggodalommal tölti el a gyorsan növekvő esetszám Szlávik Jánost, aki egy webináron arra is figyelmeztetett, hogy egyelőre felelőtlenség utazni, a koronavírus mutációi ugyanis potenciális veszélyt jelenthetnek.

#3
PharmaOnline >> pharmaonline >> patika management
2020-06-29

Új nevet és logót kap a szerecsenről elnevezett bécsi belvárosi gyógyszertár, a Mohren-Apotheke azt követően, hogy az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő amerikai radikális jogvédő civil mozgalom, aláírásgyűjtéssel tiltakozott a patika szerinte rasszista elnevezése ellen.

#4
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerészi gondozás
2020-06-22

Milyen faktorszámút válasszak? Lehetek allergiás egy termékre? Mi a teendő, ha pattanásos, ekcémás vagy pikkelysömörös vagyok? Dr. Rózsa Annamária, a Dermatica bőrgyógyásza válaszolt a fényvédő termékekkel kapcsolatos gyakori kérdésekre.

#5
PharmaOnline >> pharmaonline >> képzés
2019-09-04

Az életkor előrehaladtával a benignus prosztatahiperplázia (BPH) gyakorisága megnő. A BPH jelentette problémák, amik becslések szerint jelenleg Magyarországon körülbelül 300 ezer férfit érintenek, a jövőben, a társadalom öregedésével párhuzamosan egyre gyakoribbak lesznek.

#6
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2018-07-10

A HIV-vírus több törzse elleni védelem kialakítására fejlesztett szer 393 emberben sikerrel váltotta ki a védekező rendszer reakcióját – olvasható a Lancet aktuális számában közölt tanulmányban.

#7
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2016-07-19

A gyógynövény antidepresszáns és nyugtató hatásáról, felhasználási módszereiről ír a bien.hu.

#8
PharmaOnline >> pharmaonline >> aktuális
2016-03-22

A felmelegedésben szerepet játszó károsanyag-kibocsátás emberek millióinak életét rövidíti meg. Ezt kerülhetnénk el, ha kevesebb húst, ellenben több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanánk – derül ki az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közölt tanulmányból az MTI értesülése szerint.

#9
PharmaOnline >> pharmaonline >> kutatás
2015-10-05

A fertőző betegségek kutatása területén elért eredményeiért William C. Campbell ír, Omura Szatosi japán, illetve Juju Tu kínai tudós kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat - jelentették be hétfőn a Karolinska Intézetben Stockholmban.

#10
PharmaOnline >> pharmaonline >> gyógyszerek
2015-09-09

Reménykedjen, hogy június előtt marja meg kígyó! – címmel ír a NOL arról, hogy leálltak egy sokféle kígyó mérge közömbösítésére használható gyógyszer gyártásával, így az hamarosan eltűnik a piacról.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.