hirdetés
hirdetés
2023. március. 23., csütörtök - Emőke.
hirdetés

A cukorbetegség terápiája igen összetett, melyben nagy szerepe van az orvos szakértelmének, valamint a beteg együttműködésének.

Világszerte egyre több pár találkozik azzal a mellbevágó mondattal: “sajnálom, ön meddő”. Ez pedig sokak számára azt jelenti, hogy innentől más lehetőségük nincs, mint bízni abban, hogy legalább a lombikprogram működni fog. Holott a meddőség ténye koránt sincsen kőbe vésve.

A MedicalOnline szerint a rákkutatásban évtizedeken keresztül “gyógyszerezhetetlennek” hitt STAT5 fehérjét egy új megközelítéssel sikerült elérhető gyógyszercélponttá tenni.

A TargetEx Kft. bejelentette, hogy a GYORSÍTÓSÁV pályázati program keretében elnyert támogatással új kutatás-fejlesztési projektet indít ”A jövő PCR reagensei: új innovatív termékek fejlesztése” címmel.

PR-cikk

Nem minden vas egyforma – a hem vas az jó vas!

 

Bármilyen életszakaszában tart is valaki, nagyon fontos odafigyelni és gondoskodni arról, hogy a vas megfelelő mennyiségben és minőségben legyen jelen a szervezetében. A hangsúly a prevención van, fokozott figyelmet kell szentelni arra, hogy hiányállapot ne alakuljon ki!

 

Tovább az információra! >>

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy az öregedéssel járó fájdalmat az életkor előrehaladtának természetes részeként értelmezzük. Ám Olosz József, a Sherlock Rehab vezető gyógytornásza arra hívja fel a figyelmet, hogy ennek nem kell törvényszerűen így lennie.

Egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvényeket is módosítana egy új tervezet, amely szerint egy sor egészségügyi tevékenységnél megtiltanák az egyéni vállalkozói formát, írja a hvg.hu.

Felfüggesztette az OGYÉI a Sorafenib Pharmascience 200 mg filmtabletta (OGYI-T-23696) elnevezésű gyógyszer E0004C gyártási számú tételének forgalmazását.

A Yale University kutatócsoportja a Nature Genetics folyóiratban közölt cikket, amelyben egy univerzális, a SARS-CoV-2 minden variánsa ellen védő orálisan szedhető készítményről számol be, írta a MedicalOnline.

hirdetés

Tévhit, hogy vérvételre csak valamilyen panasz esetén lehet szükség, egy egészséges embernek is évente legalább egyszer ajánlott laborvizsgálatot végeztetni.

A Sanofi bejelentette, hogy egyes inzulintermékei árát akár 78 százalékkal csökkenti az Egyesült Államokban. A francia gyógyszergyártó a lépéssel követi versenytársait, írja a Világgazdaság.

Idén immár 27. alkalommal adták át az elismerést az innovációval és szellemitulajdon-védelemmel foglalkozó kiváló magyar szakembereknek. 

Szimpatika-PR

Milyen egy jó gyógyszertári partnerprogram?

 

5 villámkérdés Butor Tímeának, a közel 400 taggal rendelkező Szimpatika program vezetőjének.

Tovább az információra >>

hirdetés

Kvízajánló

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

 

   

Koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírek, információk a MedicalOnline-on