v.png

Vénás betegségek

>

Mi javasolható a krónikus vénás betegnek a „karbantartásra” vonatkozóan?

Az érbetegségek általában krónikus betegségek. Igaz ez a népbetegségnek számító érelmeszesedésre/érszűkületre és a talán még gyakoribb, de életet nem, „csak” az életminőséget veszélyeztető vénás elégtelenségre is.

>

Krónikus vénás betegség: mennyi ideig tart(son) egy venoaktív gyógyszeres kezelés?

Egyelőre kevés az iránymutatás abban a tekintetben, hogy krónikus vénás betegség esetén hány héten/hónapon keresztül javasolt szedni a venoaktív gyógyszereket.

>

Mikor melyik vénaerősítő tablettát ajánljuk a betegnek?

A fejlett országokban különösen sok beteg szenved a krónikus vénás betegség (KVB vagy Chronic Venous Disease/CVD) tüneteitől. A KVB akár a lakosság több mint 80%-át érintheti.

>

A dermokozmetikumok helye a bőrápolásban

A bőr barriernek fontos védelmi funkciója van a szervezet egyensúlyának fenntartásában. Sajnos azonban ez a barrier számos betegség következtében károsodhat, ami a bőrt fertőzésekre hajlamossá teszi. A sérült barrier terápiájában a gyógyszeres kezelés mellett jelentős szerepe van a dermokozmetikumoknak is.

>

Az aranyérbetegség komplex kezelése

Az anális sphincter komplex feladatot lát el, mely nemcsak a széklet visszatartását, hanem akadálytalan kiürülését is lehetővé teszi.

>

Az aranyér népbetegségnek számít

Akinek visszeres a lába, hajlamosabb az aranyérre, és ha egyszer ez utóbbival panasza volt, nagy eséllyel számíthat a kiújulásra. Mit tehetünk azért, hogy megelőzzük a bajt – erre válaszol a proktológiával is foglalkozó dr. Tomcsik Zoltán, a Szent István Kórház és a Róbert Károly Magánkórház sebésze, gasztroenterológus főorvosa.

>

Koronavírus és visszeresség

A koronavírusnak nincs direkt hatása a visszerességre, de trombózisra hajlamosít. Dr. Bihari Imre érsebész szakorvos, egyetemi docens válaszolt a kérdéseinkre, az elmúlt fél év tapasztalatait osztotta meg velünk és tanácsokat is megfogalmazott.
-
© 2009 - 2023, PharmaOnline
 A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.