>   Aktuális   |   >   Gyógyszerészi gondozás   |   >   Gyógyszerek   |   >   Ipar   |   >   Kutatás   |   >   Képzés   |   >   Hungaropharma hírek
 
hirdetés
 
p.png

PR-cikk

Már 4500 regisztrált a Medikáció e-learning platformon

 
Immáron több, mint egy éve indult útjára a Medikáció nevű gyógyszertári e-learning szolgáltatás, és ennek internetes felülete, a medikacio.hu weboldal. Ez az innovatív kezdeményezés egyike a legdinamikusabban fejlődő képzési rendszereknek, hiszen a magyarországi gyógyszertárak több mint feléből tanulnak itt. Bozsoki Bernadett képzési és prevenciós menedzserrel, a Medikáció projekt vezetőjével beszélgettünk.
 
-
a.png

Aktuális

>

Meredeken nő az antidepresszánst szedők száma

Az elmúlt két évtizedben az antidepresszáns gyógyszerek globális fogyasztása drámaian megnövekedett, és az európaiak a legnagyobb fogyasztók, írja a vg.hu.

>

Szigorúbban büntetnék a hamisítást a magyarok

2022-ben a lakosság 60 százaléka büntetné a mostaninál szigorúbban a hamisítókat és a terjesztőket, tavaly ez az arány 55 százalékos volt – derül ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a TÁRKI legfrissebb, reprezentatív kutatásából.

>

Új oltási kampányt indít Pakisztán

Pakisztánban oltási kampány indul a gyermekbénulás ellen, 13,5 millió gyermek vakcinációját tervezik, jelentette be a 168 szerint az ország egészségügyi minisztériuma.

>

Pécsi Eszter tanári díjakat adtak át a Műegyetemen

Tizenegy, természettudományokat oktató középiskolai tanár vehette át a BMGE mellett működő Pro Progressio Alapítvány Pécsi Eszter tanári díját a Műegyetemen.

>

Romániába is megérkezett az omikron alváltozatai ellen kifejlesztett vakcina

Romániába is megérkeztek a héten az első olyan vakcinaszállítmányok, amelyeket a koronavírusnak az idei járványhullámokért felelős omikron-alváltozatai ellen fejlesztettek ki.

>

Közel 40 millió gyerek nem kapott kanyaró elleni oltást a pandémia okozta zavarok miatt

A WHO és az Egyesült Államok járványügyi központjának (CDC) közös jelentése szerint 25 millió gyermek maradt le az első, míg 14,7 millió gyermek a második adagról, írja a 444.hu .

>

Egyre súlyosabb a gyógyszerhiány Franciaországban

A francia hatóságok korlátozzák a gyógyszertárakban elérhető mennyiségeket, és belátásra szólítják fel az orvosokat és a betegeket, írja a Magyar Nemzet .

>

Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt

Erdélyi gyógyszerészek vehettek át szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen a PTE, a Semmelweis Egyetem, valamint a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös hároméves képzése végén.
-
gy.png

Gyógyszerészi gondozás

>

Egészen fiatalokat is érinthet az ILD, egy ritka tüdőbetegség

Intersticiális tüdőbetegség (ILD) esetén kulcsfontosságú, hogy a betegséget minél korábbi szakaszában felismerjék, mert az időben elkezdett terápia jelentősen javíthatja a beteg életminőségét és életkilátásait.

>

Világszerte a terhességek mintegy 7–10%-át érinti a terhességi cukorbetegség

Ugyan a gyakori betegség megfelelő kezelés nélkül koraszülést, fertőzéseket, szülészeti szövődményeket okozhat és hosszú távon 2-es típusú cukorbetegséghez is vezethet, szűrővizsgálatokkal és megfelelő terápiával minimálisra csökkenthető a szövődmények kialakulásának kockázata.
-
gy.png

Gyógyszerek

>

Az asztma és a krónikus obstruktív tüdőbetegség gyógyszeres kezelése

A fix dózisú ICS+LABA kombinációs készítmények a terápiás hatást, az alkalmazási kényelmet, a betegbiztonságot és az adherenciát tekintve is előnyöket kínálhatnak a monokomponensű gyógyszerekkel szemben.

>

Ez lehet a tartós megoldás kiújuló orrpolip ellen

Kutatások szerint a biológiai terápia tartós megoldást jelenthet a visszatérő orrpolip ellen – mondja Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Fül-orr-gége Központ főorvosa.

-
i.png

Ipar

>

Eljárt az idő a hagyományos terápiák fölött

A gyógyszeripar jelenleg abban a sorsdöntő pillanatban van, amikor az egészségügyi ellátás hagyományos modelljei – köztük gyógyszerek, terápiák – idejétmúlttá váltak – hangzott el a 3. Digital Health Summit konferencián.

>

Szijjártó Péter az EU-tól kér védelmet a Richter és az Egis számára

Az Európai Unióhoz fordul a Richter, a Mol és az Egis védelmét kérve Szijjártó Péte r külgazdasági és külügyminiszteraz ukrán bánásmóddal szemben – írja a Világgazdaság.

>

Greskovits Dávid: Nincs gyógyszerhiány, problémák viszont igen

Gyógyszerhiányról és áremelkedésről is beszélgetett Greskovits Dávid dal, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnökével a növekedés.hu .
-
k.png

Kutatás

>

Ígéretes gyógyszerfejlesztés a fájdalomcsillapítás területén

Sikeresen végezték el az első vizsgálatokat embereken azzal az új működési elven alapuló fájdalomcsillapító gyógyszerrel, amelynek kifejlesztése a Pécsi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem szakembereinek köszönhető.

>

Milliárdos károkat előzhetne meg a dolgozók influenza elleni oltása

Az influenza – amelyben évente mintegy egymilliárd ember betegszik meg – az egyik legnagyobb gazdasági hatású betegség, az általa okozott terhek globálisan tízmilliárd dollárt jelentenek.
-
k.png

Képzés

>

Új tartalmakkal bővült a Sokszínű Kémia pályaorientációs platform

A tavasszal indult Sokszínű Kémia platform új, az érettségi számolásos példáira felkészítő kisfilmeket tett közzé, hogy ezzel is segítse a kémiaérettségi előtt álló diákok felkészülését.
-
h.png

Hungaropharma hírek

>

Zavartalan gyógyszerellátás rendkívüli körülmények között is

A hőhullámok a gyógyszerellátásban résztvevő vállalatoknak és intézményeknek is komoly kihívást jelentenek, mert folyamatosan biztosítani kell a gyógyszerellátást.

>

Levélváltás a nagykereskedők és a kamara között

Válaszoltak a nagykereskedők arra a felvetésre, melyet a kamara elnöksége és az MGYK Területi Elnökök Értekezlete tett közzé egy nagykereskedői kezdeményezéssel kapcsolatban.

>

Pharma-kommunikációs videósorozatot indít a Hungaropharma

A gyógyszerészek nap mint nap találkoznak a tára mögött olyan szituációkkal, amelyek megnehezíthetik a munkájukat. A HPH ezért hívta életre pharma-kommunikációs videósorozatát.

>

Újraindul a patikák zöld versenye: itt a Gazdálkodj Ökosan második évada

A Hungaropharma Ökopatika programján belül meghirdetett versenysorozata játékos formában segít a gyógyszertáraknak abban, hogy vállalkozásuk zöldebben tudjon működni.

>

A gyógyszerészszakma sokszínűségét bemutató, izgalmas portrésorozat indul

„Gyógyszerészek a tára mögött ” címmel indít portrésorozatot a Hungaropharma Zrt. szeptember 25-én, a Gyógyszerészek Világnapja alkalmából, segítve a fiatalok pályaorientációját is.
-
hirdetés
 
hirdetés
 
hirdetés
 

Szakkönyváruházunk

 

Keresse fel Magyarország legnagyobb egészségügyi szakkönyváruházát!

Újdonságainkért kattintson ide!

-
© 2009 - 2023, PharmaOnline
 A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.