hirdetés
hirdetés
2021. május. 07., péntek - Gizella.
hirdetés

Újabb sikeres évadot zárt a Richter Egészségváros

A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő kezdeményezésén idén közel 5300 fő vett részt, akik a saját egészségük megőrzése mellett a helyi kórházak, szakrendelők fejlesztéséhez is hozzájárultak, közölte a Weborvos.

hirdetés

A lakosság aktív részvételének köszönhetően a 2019-es évadban a Richter több mint 42 millió forintos támogatást nyújtott Vác, Tapolca, Komárom, Jászberény, Veszprém, Érd és Piliscsaba egészségügyi intézményeinek. A 10 évvel ezelőtt útjára indított Richter Egészségvároson eddig összesen több mint 168 ezer szűrést végeztek el a szakemberek, és a résztvevő 75 egészségügyi intézmény közel 379 millió forint adományban részesült a hazai gyógyszercégnek köszönhetően.

A Richter Egészségváros program egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyen és időben számos fontos szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők, ráadásul nemcsak lakhelyükhöz közel, de ingyenesen is. Az egész napos rendezvényre kilátogatók minden egyes aktivitásukért – szűrésen, tanácsadáson, előadáson való részvételért – 300 forintot érő adománypontot kaptak, az így összegyűlt összeg pedig hozzáadódott a Richter által minden alkalommal felajánlott 2 milliós alapadományhoz.

Idén két település önkormányzata is úgy döntött, hogy extra támogatást ad a helyi egészségügyi intézménynek: Komárom Város Önkormányzata megduplázta a rendezvényen összegyűlt adományt, míg Veszprémben az önkormányzat és a kórház alapítványának felajánlásával sikerül az adománycél beszerzése. A saját egészségügyi eredményeik megismerésén túl a lakosok részvételükkel idén olyan adománycélok megvalósításához járulhattak hozzá, mint gyermekkardiológiai eszközpark fejlesztése, gyermekkardiológiai ultrahangkészülék beszerzése, intenzív osztály lélegeztető gépparkjának fejlesztése, nőgyógyászati ultrahangkészülék és kolonoszkóp beszerzése. 

A Richter Egészségváros rendezvénysorozat 2020-ban is folytatódik, írja a lap.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés