hirdetés
hirdetés
2021. június. 18., péntek - Arnold, Levente.
hirdetés

Rendkívül hatékonynak bizonyult a kínai Sinovac

Az indonéz egészségügyi dolgozók 96%-át megvédte a kínai Sinovac vakcina a kórházba kerüléstől – írja a valós életben végzett tesztek alapján a Bloomberg, amit a Portfolio szemléz.

hirdetés

Indonéziában 25 374 egészségügyi dolgozót figyeltek meg 28 napon keresztül, miután megkapták a második oltást is a Sinovac vakcinából, és azt találták, hogy a vakcina 100%-ban megvédte őket a halálozástól, 96%-ban pedig a kórházba kerüléstől már a második oltást követő 7. naptól.

Az eredményekről az indonéz egészségügyi miniszter beszélt egy interjúban, amelyben azt is elárulta, hogy az egészségügyi dolgozókat február végéig figyelték meg. A miniszter hozzátette, hogy a dolgozók 94%-át a vakcina magától a koronavírus-fertőzéstől is megvédte, ami egyébként sokkal jobbnak tűnő eredmény, mint amit korábban közöltek a vakcinával kapcsolatban. Azt azonban nem tudni, hogy a koronavírus minden variánsa ellen hatékony-e a Sinovac, de az egészségügyi miniszter szerint Indonéziában eddig nem volt nagyobb, különféle variánsok okozta nagyobb hullám, ami miatt aggódni kellene.

Az indonéz eredmények alapján a vakcina a való életben sokkal hatásosabbnak tűnik, mint a klinikai teszteken, mivel a Brazíliában végzett nagy szabású klinikai tesztek hármas fázisában a vakcina hatékonysága alig haladta meg az 50%-ot, szemlézi a Bloomberg cikkét a Portfolio.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés