hirdetés
hirdetés
2022. november. 29., kedd - Taksony.
hirdetés

Vitaminok és étrend-kiegészítők interakciói

Bizonyos készítmények nemcsak egymással, hanem a beszedett gyógyszerekkel is kölcsönhatásba léphetnek, ami végeredményben a teljes szervezetre hatással lehet, írja a hvg.hu.

hirdetés

A magnézium és a kalcium egyaránt igen fontos ásványi anyag, mivel a szervezetben zajló több száz folyamat segítésében veszik ki a részüket. Ilyen például az izom- és idegműködés, a vércukorszint és a vérnyomás szabályozásának támogatása.

A magnézium olyan élelmiszerekben található meg, mint a zöld, leveles zöldségek, de a hüvelyesekben, diófélékben, magvakban és teljes kiőrlésű gabonákban is jelen van. Emellett különféle étrend-kiegészítő formájában is kapható. Az alacsony magnéziumszintet korábban összefüggésbe hozták szívbetegségekkel és a cukorbetegséggel is. A kalcium a csontok egészsége miatt fontos, és olyan élelmiszerekben található meg, mint a tej, a joghurt és a sajt. A Health magazin szerint az, aki a két ásványi anyagot tartalmazó készítményt szed, a magnézium felszívódásának csökkenését okozhatja.

Ehhez viszont az kell, hogy kimondottan nagy dózisban, napi szinten legalább 2600 mg-nyi kalciumot vegyen be valaki. A hvg.hu szerint lap azt is megjegyzi, hogy a kalciumot lefekvéskor érdemes bevenni, nem pedig étkezés közben.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés