hirdetés
hirdetés
2021. május. 12., szerda - Pongrác.
hirdetés

Újabb vakcináról foglal állást hamarosan az EMA

A legrövidebb időn belül állást foglal a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni védőoltásának engedélyezéséről az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) – írja az MTI nyomán a Demokrata.

hirdetés

„Hamarosan ülésezik az EMA Humángyógyszer Bizottsága (CHMP), hogy tárgyaljon a Moderna védőoltásáról” – tájékoztatott a Demokrata szerint az európai gyógyszerfelügyelet, amelynek székhelye az Egyesült Királyságnak az EU-ból történt kiválása után költözött Londonból Amszterdamba. Az ügynökség szerdán tartja következő ülését.

Engedélyezése esetén a Moderna vakcinája lesz az Európai Unióban engedélyezett második Covid-19 elleni védőoltás. Az EMA december 21-én engedélyezte az amerikai Pfizer gyógyszergyár és német partnere, a BioNTech által kifejlesztett vakcinát, amelyet a múlt hét óta alkalmaznak az uniós tagállamokban.

A Moderna hétfőn jelentette be, hogy legalább 600 millió adag védőoltást állít elő 2021-ben, 100 millió adaggal többet, mint amennyit korábban tervezett. A cég jelenleg dolgozik a beruházásokon és hiteleken, hogy egymilliárd adagra bővítse a kapacitását.

A Moderna közölte, hogy egy 200 millió adagra vonatkozó szerződés keretében már 18 millió adag vakcinát szállított az Egyesült Államok kormányának. A kanadai kormánnyal 40 millió adag szállításáról kötött szerződést.

(forrás: demokrata.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés