hirdetés
hirdetés
2023. június. 03., szombat - Klotild.
hirdetés

Túszokat ejtettek egy karlsruhei gyógyszertárban

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint több embert ejtettek túszul egy egy karlsruhei belvárosi patikában péntek délután.

hirdetés

A német rendőrség pénteken este behatolt abba a karlsruhei gyógyszertárba, ahol a nap folyamán egy férfi túszokat ejtett, és elfogták a feltételezett elkövetőt – közölték a helyi hatóságok. Előzetes értesülések szerint nem történt személyi sérülés.

A Reuters hírügynökség nem sokkal korábban szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy rendőrök taktikai felszerelésben rohamozták meg a patikát. A dpa német hírügynökség két durranásról számolt be.

A délután folyamán több embert ejtettek túszul a német város egyik patikájában. A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a hírportálján azt írta, hogy az elkövető egy férfi, és millió eurós nagyságrendű váltságdíjat követel a túszok, két ember elengedéséért.  A környéket lezárták, a rendőrség, a mentők és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Az SWR szerint ugyanebben a gyógyszertárban néhány hete egy férfi behatolt az üzlethelyiség személyzetnek fenntartott részébe, magához vett egy literes kiszerelésű metadont, és egy fűrészre hasonlító tárggyal megfenyegette a dolgozókat, majd elmenekült. Nem sikerült kézre keríteni.

A metadon erős fájdalomcsillapító, amelyet heroinfüggők gyógykezelésében is használnak a kábítószer helyettesítésére.

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés