hirdetés
hirdetés
2022. november. 29., kedd - Taksony.
hirdetés

Rezsiköltség: hiánycikkek és áremelések a patikákban

Az üzemanyag és a rezsi árak emelkedése a gyógyszertárakra is hatással van. Jelentősen nőttek a kiadásaik az utóbbi hónapokban, így kénytelenek árat emelni, írja a heol.hu.

hirdetés

– Az utóbbi időben folyamatosan volt áremelkedés. A legalacsonyabb öt százalékos, a legnagyobb mértékű drágulás pedig kétszáz százalékos volt – mondta a heol.hu-nak Czellér Judit, a Benu Gyógyszertárakhoz tartozó egri Zalár patika gyógyszertárvezetője.

Minden termék árára hatással van ez, nemcsak a gyógyszerek és a gyógyászati segédeszközök kerülnek többe, hanem az étrendkiegészítők és a tápszerek is, jegyezte meg a gyógyszertárvezető.

A probléma nem most, már hónapokkal ezelőtt elkezdődött. 

– Áprilistól 29,6 forintról 96 forintra emelkedett az áram kilowattonkénti ára. A gáz pedig augusztustól lett drágább. A kiadásokat pedig tovább növeli, hogy a szállítók egy része szállítási díjat, illetve úgynevezett energetikai hozzájárulási  költséget számol fel – ismertette Czellér Judit.

A kiadásainkat igyekszünk csökkenteni, például próbálunk kevesebb áramot és gázt fogyasztani, de így sok a költség, ezért sajnos nekünk is árat kell emelnünk, fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy vannak-e olyan termékek, amiből nem tudnak rendelni, így nem lehet kapni a patikában, a szakember azt válaszolta, sok hiánycikk van, főleg a gyerek lázcsillapítókból.

(forrás: HEOL)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés