hirdetés
hirdetés
2021. május. 12., szerda - Pongrác.
hirdetés

Oroszország igyekszik kiváltani a gyógyszerimportot

20 százalékos gyógyszerár-emelkedés várható Oroszországban - jelentette ki szakértői véleményekre alapozva Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő.

hirdetés

A politikus Ufában, az Oroszországi Föderációhoz tartozó Baskír Köztársaság székhelyén Medvegyev azt mondta, hogy az áremelkedés egyrészt a rubel árfolyamának ingadozásával, másrészt a spekulációkkal függ össze. Azt mondta, hogy mindenképpen a lehető legaprólékosabb ellenőrzés alatt kell tartani a gyógyszerárképzést. Az orosz kormányfő azt is elmondta, hogy aláírta az import kiváltásáról szóló rendeletet, de óvott attól, hogy "ész nélkül" húzzanak ki az illetékesek külföldi gyógyszereket a megrendelési listákról csak azért, mert azok külföldiek.

A lenta.ru orosz hírportál emlékeztetett rá, hogy az orosz főügyészség január végén élelmiszerkereskedelmi áruházakat és gyógyszertárakat ellenőrzött Oroszország több régiójában, mivel egyes helyeken száz százalékos volt az áremelkedés. Mindeközben a hivatalos adatok szerint január eleje óta csupán 2,1 százalékos volt az infláció Oroszországban.

Arkagyij Dvorkovics orosz miniszterelnök-helyettes kedden közölte, hogy a kormány vizsgálja a kereskedelmi árrés korlátozását "a szociális jelentőségű árukra", vagyis az alapvető élelmiszerekre vonatkozóan, valamint azt is, hogy kiterjessze a Szövetségi Monopolellenes Szolgálat jogosultságait a kereskedelmi törvény betartatásában - jelentette a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség.

A Levada Központ orosz közvélemény-kutató cég friss felmérése szerint az orosz családok 79 százaléka már érzékeli a nyugati szankciók hatását. 34 százalékuknál komoly következményei vannak az Oroszországgal szemben alkalmazott büntetőintézkedéseknek.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés