hirdetés
hirdetés
2023. június. 03., szombat - Klotild.
hirdetés

Női egészségügyi vezetők a fiatalokért

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány szakemberei idén is 42, a természettudományok és az egészségügy iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló diákot mentorálnak.

hirdetés

Az alapítvány tagjai, a hazai egészségügyi élet meghatározó női vezetői, hitet tesznek amellett, hogy a tehetséggondozás, a személyes odafigyelés a fiatalok számára a legnagyobb motiváció. A MentorProgram 2023 nemcsak a pályaválasztásban segíti a diákokat, de több olyan lehetőséget teremt számukra, ahol megmutatkoznak az egyéni képességek, a kreativitás, a nyitottság, a csapatmunka fontossága. Az Alapítvány ezúton is köszöni a középiskolákban tanító pedagógusoknak, hogy diákjaik figyelmét felhívják az országos tehetséggondozó programra.

A 42 diák exkluzív lehetőséget kap, amikor az ország legkiválóbb egészségügyi szakemberei foglalkoznak velük, megmutatva az orvosi, a gyógyszerészi, a kutatói, a kommunikációs vagy egészségügyi marketing pályamodelleket. A fiatalok személyes történetekkel, valós helyszínekkel találkozva ismerik meg, hogy mit jelent az egészségügy, közli a 21 Nő az egészségügyért Alapítvány.

A MentorProgramra évről évre egyre több 10-11. osztályos tanuló jelentkezik a különböző típusú hazai, sőt határon túli középiskoláiból. A pályázatokból legtöbbször egészen pontosan körvonalazódik, hogy a fiatalok az egészségügyben szeretnének dolgozni, szenvedélyesen érdekli őket a kémia és a biológia, egy vagy inkább két nyelvet tanulnak, emellett fontos számukra a zene, a sport, többen lelkesednek az irodalom és történelem iránt. A tehetséges, érdeklődő fiatalokból bizonyára nincs hiány az országban, a nagy kérdés, hogy hogyan találják meg a saját útjukat, amely az álmaikhoz, a céljaikhoz vezet. Ebben az útkeresésben, a rátalálásban segíti őket a MentorProgram.  

A 21 Nő az egészségügyért Alapítvány mentorai nemzetközileg is elismert szaktekintélyek, a pályaválasztás előtt álló fiatalok támogatását szívügyüknek tekintik, munkájukat önkéntesen végzik. A program a Hungaropharma Zrt., a Richter Nyrt., a Béres Zrt. és számos hazai intézet, egészségügyi intézmény, vállalat támogatását élvezi.

(forrás: 21 Nő az egészségügyért Alapítvány, MTI-OS)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés