hirdetés
hirdetés
2023. június. 03., szombat - Klotild.
hirdetés

Nem pártolja a négyhavonta adott oltásokat a Pfizer vezére

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója azt mondta, hogy a koronavírus világjárvány elleni küzdelemben az éves vakcina előnyösebb lenne a gyakoribb emlékeztető oltásoknál, írta a Reuters alapján a hvg.hu.

hirdetés

A többi oltáshoz hasonlóan a Pfizer/BioNtech vakcinája hatásosnak bizonyult az erősen mutálódott omikron változat által okozott súlyos megbetegedések és halálesetek ellen, de kevésbé hatékony a vírus átvitelének megakadályozásában. Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója azt mondta, hogy a koronavírus világjárvány elleni küzdelemben az éves vakcina előnyösebb lenne a gyakoribb emlékeztető oltásoknál.

A gyógyszergyár vezetőjét az izraeli N12 News-nak adott interjúban arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy négy-öt havonta adják be az emlékeztető oltásokat. "Ez nem lesz jó forgatókönyv. Amit remélek, hogy lesz egy olyan vakcina, amelyet évente egyszer kell majd beadatni. Évente egyszer könnyebb meggyőzni az embereket, hogy oltassák be magukat" - nyilatkozta a Pfizer vezére, hozzátéve: vizsgálják, hogy tudnak-e olyan vakcinát készíteni, amely lefedi az omikront, és nem felejti el a többi változatot, mert szerinte ez lehet a megoldás. Bourla elmondta, hogy a Pfizer már márciusban készen állhat az omikron elleni újratervezett vakcina engedélyeztetésére és tömeggyártására.

A harmadik, emlékeztető mRNS-oltásról az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) pénteken közölte, hogy az omikron elleni küzdelemben kulcsfontosságú, és amely 90 százalékos védelmet nyújt a kórházi kezeléssel szemben.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés