hirdetés
hirdetés
2021. június. 18., péntek - Arnold, Levente.
hirdetés

Már több mint hárommillió Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra

Kedden reggel ismét több, mint 330 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba. Ez már a 21. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett oltóanyagból, ezzel a vállalat által hazánkba szállított vakcina adagok mennyisége meghaladja a 3,2 millió adagot.

hirdetés

A Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig több mint 2,5 milliárd adag COVID-19 vakcinát gyárt és szállít világszerte. Az Európai Bizottsággal április 14-én bejelentett megállapodás értelmében felgyorsítják 50 millió adag oltóanyag szállítását, így 2021 második negyedévében várhatóan 250 millió adag vakcinát szállítanak az Európai Unióba.

Világszerte mostanáig több mint 260 millió adag Pfizer-BioNTech Covid-vakcinát adtak be[1]. Az eddig beoltott emberek nagy száma mellett elmondható, hogy a Pfizer-BioNTech vakcina kockázat-előny profilja továbbra is pozitív.

Magyarország vonatkozásában a Pfizer több mint négy hónapja szállítja megbízható, heti rendszerességgel a Covid-19 elleni védekezést támogató vakcináját az oltópontokra. Az első negyedévre megbízhatóan leszállított több mint 1,5 millió adag vakcinát, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnövelte az országba szállítandó vakcina dózisok számát. Csak májusban 1,3 millió adag Pfizer-BioNTech oltóanyag érkezik az országba.

Forrás:

[1] A beadott vakcinadózisok száma a CDC által a CDC COVID Data Tracker felületen közzétett gyártói bontásban bemutatott adatokból származik. Az Egyesült Államokon kívül a Pfizer vakcina szállítási adatait hasonlítjuk össze a közzétett oltóanyag-beadási adatokat (az összes gyártót együttvéve) a World of Data (Coronavirus (COVID-19) Vaccinations - Statistics and Research - Our World in Data) adatbázisából.

(forrás: Pfizer)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés