hirdetés
hirdetés
2023. június. 04., vasárnap - Bulcsú.
hirdetés

Kockázatok 65 év felett a Pfizer-vakcina esetén?

Bár az adatok azt sugallják, hogy valószínűtlen, hogy a jelzés valódi klinikai kockázatot jelentene, fontos, hogy ezt az információt megosszuk a nyilvánossággal – idézi a CDC-t Portfolio.

hirdetés

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) és az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) pénteken közölte, hogy a CDC oltóanyag-adatbázisa feltárt egy lehetséges biztonsági problémát – írja a Reuters. Eszerint a 65 éves és idősebb embereknél nagyobb valószínűséggel alakult ki iszkémiás sztrók az Covid-oltást követő három hétben.

Az FDA és a CDC szerint más nagy tanulmányok, a CDC mellékhatásokat bejelentő rendszere, más országok adatbázisai és a Pfizer-BioNTech adatbázisai nem jelezték ezt a biztonsági problémát.

Bár az adatok összessége jelenleg azt sugallja, hogy nagyon valószínűtlen, hogy a jelzés valódi klinikai kockázatot jelentene, fontosnak tartjuk, hogy ezt az információt megosszuk a nyilvánossággal – idézi a Portfolio.

Nincs bizonyíték arra, hogy az ischaemiás stroke összefüggésbe hozható lenne a vállalatok Covid-19 vakcináinak használatával – írták reakciójukban az érintett vállalatok.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés