hirdetés
hirdetés
2021. május. 12., szerda - Pongrác.
hirdetés

Kockázati tőkealap segíti a tulajdonarány-növelést a patikákban

A Patika Tőkeprogram keretében lehetőség nyílik a gyógyszerészek tulajdonhányadának növelésére, illetve a generációváltást elősegítő tulajdonszerzés támogatására is, írja a Világgazdaság.

hirdetés

A Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-t jelölték ki egy nemrégen módosított rendeletben a közforgalmú gyógyszertárak gyógyszerészi tulajdonarány-növelésének elősegítésére – közölte Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. Mint elmondta, november elején találkozik a Hiventures vezetőivel, és pontosítják a feltételeket. A kamara elnöke emlékeztetett, hogy a patika tőkealapra vonatkozó kormányzati döntés a patikahitelre vonatkozó határozattal egyidejűleg született meg 2013-ban, azonban a gyakorlati megvalósítását eddig számos tényező hátráltatta.

A Patika Tőkeprogram a többségi gyógyszerészi tulajdon megszerzésén túl lehetőséget biztosít a már meglévő többségi gyógyszerészi tulajdon további növelésére is, ezenfelül támogatja a gyógyszerészek generációváltásához kapcsolódó tulajdonszerzést.

A generációváltás a gyógyszerészetben is egyre égetőbb probléma, elemzések szerint ilyen célú tulajdonszerzésre évente 100-120 gyógyszertárban lehet szükség. A kamara korábbi közlése szerint a Patika Tőkeprogram lényege, hogy egy tőkealap megvásárolja a kívánt patikai tulajdonrészt, majd továbbadja az adott gyógyszertárban dolgozó, a tőkealappal szerződött gyógyszerészeknek, írja a Világgazdaság.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés