hirdetés
hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

Klinikai vizsgáltok is igazolják: orrspray forradalmasíthatja a Covid-kezelést

Kedden tették közzé a 2. fázisú klinikai vizsgálatok első eredményeit: az azelasztin-hidrokloridot tartalmazó orrspray csökkentette a vírusfertőzést SARS-CoV-2 pozitív betegeknél, írja a 444.hu.

hirdetés

„Az előzetes laboratóriumi eredményeket a klinikai vizsgáltok is igazolják: a széles körben elérhető allergiaellenes azelasztin tartalmú orrspray forradalmasíthatja a COVID-19 kezelést!” – írta a Facebookon a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai Kutatóközpontjának Virológiai Nemzeti Laboratóriuma, szúrta ki a 444.hu.

„Ezek a klinikai adatok megerősítik a Pécsi Tudományegyetem virológusai által korábban, emberi orrszöveten elvégzett laboratóriumi vizsgálatok eredményeit, ahol az azelasztin kezeléssel drasztikusan sikerült csökkenteni a SARS-CoV-2 fertőzést. Mivel az orrban és a torokban megjelenő magas vírusszám súlyosabb lefolyású betegséget eredményezhet, valamint a vírus átadásának a lehetősége is nagyobb ebben az esetben, az orrspray használata mind a fertőzött, mind pedig a fertőzöttekkel kapcsolatba kerülő személyeknek egyaránt ajánlott lehet. Az azelasztint engedélyezett allergia-gyógyszerként már 30 éve biztonságosan használják szerte a világon, így a klinikai vizsgálatok eredményei alapján, akár azonnal be is lehetne vezetni, mint profilaktikus vagy poszt-expozíciós gyógyszert – jegyezte meg dr. Nagy Eszter a CEBINA alapítója és vezérigazgatója.

„Ezen túlmenően úgy gondoljuk, hogy az azelasztin hatékonyságának bizonyítása a SARS-CoV-2 főbb változatai ellen – beleértve a delta változatot is – tovább növeli az azelasztin orrszöveten történő, helyi alkalmazásának fontosságát a COVID-19 kezelésében.”

hirdetés
Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés