hirdetés
hirdetés
2023. március. 29., szerda - Auguszta.
hirdetés

Kivonják az egyik nagy gyártó készítményét

A Portfolio szerint az amerikai egészségügyi hatóság visszavonta az AstraZeneca egyik készítményének, az Evusheldnek a sürgősségi felhasználási engedélyét, mivel kiderült, a szerrel végzett kezelések nem hatásosak az Omicron jelenleg domináns XBB.1.5 alvariánsával szemben.

hirdetés

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) ugyanezen okból korlátozta az Evusheld alkalmazását a hónap elején. A lap szerint az AstraZeneca Evusheld nevű gyógyszere hosszú hatású antitest kombináció (tixagevimab és cilgavimab), amelyet korábban az FDA sürgősségi felhasználásra engedélyezett a Covid-19 betegség megelőzésére.

Az FDA döntése egybecseng az európai egészségügyi szabályozó hatóság által felvetett aggályokkal, amelyek az Evusheldhez hasonló monoklonális antitestek hatékonyságával kapcsolatban merültek fel a legújabb koronavírus-variánsok esetében.

Az AstraZeneca közölte, arról kaptak tájékoztatást, hogy az ügynökség akkor dönt az Evusheld engedélyezésének visszaállításáról, ha a rezisztens változatok előfordulása az Egyesült Államokban tartósan 90%-ra vagy az alá csökken, közli a lap.

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés