hirdetés
hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

Kiknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy oltás után megfertőződjenek?

Egy a JAMA folyóiratban megjelent tanulmány szerint a második Pfizer beadását követően 6,6% az esély a megfertőződésre, míg a harmadik dózis után már csak 1,8%, közli a JOY.

hirdetés

Sokakat érdekel, hogy ki tartozhat a fentebb említett 6,6%-ba, illetve 1,8%-ba, vagyis kik azok, akik nagyobb eséllyel fertőződnek meg annak ellenére, hogy be vannak oltva. A Journal of Medical Economics című folyóiratban megjelent tanulmány szerint az immunhiányos embereknek van erre a legnagyobb esélye, idézi a Times of India.

Csaknem 1,3 millió embert vizsgáltak meg, akik mindkét adag Pfizer-vakcinát megkapták. Kiderült, hogy a legyengült immunrendszer háromszorosára növeli az áttöréses fertőzés kockázatát. A kutatás szerint az immunhiányos emberek 0,18%-a, míg a nem immunhiányos emberek 0,06%-a betegedett meg az oltás ellenére. A 978 megfertőződött személyből 124-nek volt szüksége kórházi kezelésre, amiből 74 immunhiányos beteg volt.

Csökkent immunitású emberek közé tartoznak a szervátültetésen átesettek, az előrehaladott HIV/AIDS-ben, rákban, vesebetegségben, reumatológiai vagy egyéb gyulladásos betegségben szenvedő egyének, írja a lap.

(forrás: JOY)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés