hirdetés
hirdetés
2021. május. 14., péntek - Bonifác.
hirdetés

Hiánycikké vált az egyetlen hatékony antivirotikum

Az amerikai kormány bejelentette, hogy a június 29-i héten kifogynak a készletek, ezért a gyártó céget arra kérték fel, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbb remdesivirt állítsák elő, írja a Liner.

hirdetés

Dr. Robert Kadlec, az Egyesült Államok egészségügyi ellátórendszerének tisztviselője, elmondta, hogy jelenleg arra várnak, hogy megtudják, pontosan hány fiolányi ellenszérumot lenne képes előállítani júliusra a Gilead.

Múlt hónapban, az Egyesült Államok Élelelmiszer- és Gyógyszerfelügyelete (FDA) a szokásostól eltérően pár hét alatt engedélyezte vészhelyzetekben a remdesivir intravénás alkalmazását olyan betegeken, akiken a koronavírus-fertőzés súlyosabb szimptómái mutatkoznak, írja a Liner.

Pedig ígéretes...

Mindeközben a Portfolio arról számol be, hogy jó hírek érkeztek az egyik legígéretesebb koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatban, miután egy kedden megjelent tanulmány szerint a Gilead Sciences remdesivir nevű készítménye megelőzte a tüdő károsodását a koronavírussal fertőzött makákó majmoknál. A kedden közzétett tanulmány szerint tizenkét koronavírussal fertőzött majom közül hat kapott korai kezelést a remdesivirrel, azok a makákók, amelyek remdesivirt kaptak, nem mutatták a légzőszervi megbetegedés jeleit, és esetükben csökkent a tüdő károsodása. A tanulmány szerzői szerint a remdesivirrel kezelt állatok tüdejében jelen lévő vírus mennyisége alacsonyabb volt.

(forrás: Liner, Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés