hirdetés
hirdetés
2021. május. 12., szerda - Pongrác.
hirdetés

Farmakológusok találkoztak

A Debreceni Egyetem a klinikai farmakológia vezető központja, ezért a Magyar Klinikai Farmakológusok kongresszusának 20 éve Debrecen ad otthont. A jubileumi találkozón egyebek mellett a biológiai terápiákról tanácskoztak a szakemberek.

hirdetés

Tizenöt-húsz évvel ezelőtt a szívgyógyszerek és a vérnyomáscsökkentő szerek vizsgálata volt a legfontosabb téma, napjainkban viszont a legtöbb klinikai gyógyszervizsgálat a biológiai terápiákra irányul – mondta a hirek.unideb.hu-nak Kovács Péter, a konferencia szervezőbizottságának elnöke.

A csütörtökön kezdődött jubileumi találkozón egyebek mellett a biológiai terápiákról tanácskoztak a szakemberek. A Magyar Klinikai Farmakológusok XX. Kongresszusa december 15-ig tartott a Kölcsey Központban.A Debreceni Egyetem professzora úgy fogalmazott: ezek a teljesen új típusú készítmények nagyon hatásosak, főként az onkológia, valamint a reumatológia területén alkalmazhatók.

A klinikai farmakológia összekötő kapocs az elméleti gyógyszerkutatás és a betegellátás klinikai gyakorlata között. Az alapkutatás során kifejlesztett gyógyszerjelöltek alkalmasságát és hatásosságát a célbetegség kezelésére klinikai gyógyszervizsgálatokkal ellenőrzik. A Debreceni Egyetem régóta a klinikai farmakológia központja, napjainkban pedig a hazai klinikai gyógyszervizsgálatok legjelentősebb bázisának számít.

 

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés