hirdetés
hirdetés
2023. március. 31., péntek - Árpád.
hirdetés

Bővítik az együttműködést

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Richter Gedeon Nyrt között jött létre az egyezség.

hirdetés

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Richter Gedeon Nyrt. tovább bővítik eddigi sikeres tudományos és pályázati célú együttműködésüket, melynek eredményeképpen magas szintű kutatásfejlesztési projektekben vesznek közösen részt. A megállapodást Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, valamint dr. Józsa János és Barta-Eke Gyula a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora és kancellárja írta alá – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Richter megállapodtak, hogy a közös érdeklődésükbe tartozó tudományos területekre eső projektek megvalósítása érdekében együttesen pályáznak az állam, illetve az Európai Unió és más hazai vagy nemzetközi szervezetek, illetve szervek által kiírt pályázatokra. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem képviselői a tudományos együttműködés elősegítése érdekében időközönként beszámolnak az egyetem kutatás-fejlesztési tevékenységéről, irányairól, eredményeiről, és amennyiben azokat a Richter tudományos, illetve gazdasági szempontból egyaránt érdemesnek ítéli, kölcsönös előnyök alapján további konkrét együttműködések jöhetnek létre.

A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari vállalat lévén különösen magas szellemi hozzáadott értékű termékeket állít elő, kutatásfejlesztési eredményeit és ráfordításait tekintve a közép-kelet-európai térség legjelentősebb innovációs bázisa. Sikereinek titka többek között, hogy 1901-es alapítása óta a magyar szellemi erőre, a generációk alatt felhalmozott szaktudásra épít. A Társaság tisztában van azzal, hogy sikeres működése hosszabb távon csak az egész magyar gyógyszeripar folyamatos fejlődése mellett biztosítható, amelynek kulcseleme a tudományos kutatás, amely jól képzett, innovatív szakemberek nélkül elképzelhetetlen. Éppen ezért stratégiájának kiemelt eleme a hazai műszaki és természettudományos oktatás támogatása, a tehetséges fiatalok megtartása Magyarországon és a Társaságnál egyaránt. A Richter emellett nagy hangsúlyt helyez a kutatás-fejlesztésben az ipar és az egyetemi szféra együttműködésére is.

Bogsch Erik beszédében kiemelte: „A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a minőségi műszaki és természettudományos szakemberképzés egyik kulcsszereplője Magyarországon. Az egyetemmel a Richter hosszú idő óta ápol szoros és kölcsönösen előnyös kapcsolatot, akárcsak a hazai természettudományos oktatásban résztvevő más élenjáró intézményekkel és kutatóhelyekkel. A Richter számára kiemelten fontos az innováció, így a magyar szakemberekkel és intézményekkel való szoros együttműködés, melynek kiváló példája ez a mai megállapodás is.” Józsa János, az aláírásnak helyet adó egyetem rektora köszöntőjében aláhúzta, hogy „a Műegyetem, mint a hazai műszaki tudományi felsőoktatás zászlóshajó-intézménye hagyományosan erős kapcsolatra törekszik az oktatási-kutatási profiljába eső vezető cégekkel. A vegyipari, azon belül a gyógyszeripari szektorban ilyen a Richter, akitől az egyetem folyamatos iránymutatást kaphat a piac vezérelte aktuális és jövőbeni kutatás-fejlesztési igényekről, amelyeket tudományos kutatási tevékenységébe, és idővel oktatási programjába beépítve a legkorszerűbb tudással rendelkező, nemzetközi mércével mérve is élenjáró fejlesztő mérnököket képezhet az iparág számára.”

(forrás: Richter Gedeon Nyrt.)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés